Ινδονησία: Παραλίγο τραγωδία από βυθιζόμενο οχηματαγωγό με 100 επιβαίνοντες

ferry_sunk_indonisia
Σχεδόν 100 άνθρωποι είδαν τον χάρο με τα μάτια τους αλλά ευτυχώς διασώθηκαν την Κυριακή όταν ένα οχηματαγωγό που έπλεε προς τη Σιγκαπούρη από το ινδονησιακό νησί Μπατάμ συγκρούστηκε με ένα αντικείμενο που επέπλεε και άρχισε να βουλιάζει.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν για το περιστατικό τη Δευτέρα το πρωί, όταν έλαβαν μια αναφορά για το περιστατικό που συνέβη στο με σημαία Ινδονησίας πλοίο Sea Prince στις 21:45 την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (13:45 GMT).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις Ναυτιλιακές και Λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης η ακτοπλοϊκή εταιρεία Batamfast κάλεσε δύο άλλα σκάφη που διέσωσαν και τους 90 επιβάτες (στην πλειοψηφία τους με υπηκοότητα Σιγκαπούρης) και τα επτά μέλη του πληρώματος και τους μετέφεραν στο τερματικό σταθμό των ferry Nongsapura στο Batam.

Πολλοί από τους επιζώντες από την άλλη σε δηλώσεις τους σε τοπικά μέσα και στα social media κατηγορούν την εταιρεία ότι δεν φρόντισε για την ασφάλεια τους και ότι τελικά οι πανικοβλημένοι επιβάτες διασώθηκαν με δυο ξύλινες βάρκες που επιστρατεύθηκαν.

sea_prince
To ferry που παραλίγο να βυθιστεί

Μια 29 χρονη επιβάτης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel News Asia ότι το πλοίο άρχισε να βυθίζεται σιγά-σιγά και οι επιβάτες φορτώθηκαν σε δύο φουσκωτά τα οποία επίσης βυθίστηκαν επειδή ήταν υπερφορτωμένα.

Όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και το πλοίο είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ διερευνούνται οι αιτές του ατυχήματος.

Διαβάστε ακόμα