Το ”IONIAN QUEEN” πρέπει να απομακρυνθεί από τον μώλο της Αγίου Νικολάου

Να μεριμνήσουν ώστε να απομακρυνθεί το υπό προσωρινή κατάσχεση και αγκυροβολημένο πλοίο cκαλεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Κων/νο Πλατυκώστα, και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών, Σταμάτη φωτεινό, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Η επιστολή του κ. Δημαρά, η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, έχει ως εξής: «Εδώ και ένα χρόνο το πλοίο IONIAN QUEEN, το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κατάσχεσης, είναι αγκυροβολημένο στην βόρεια πλευρά του Μώλου της Πάτρας.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρά το ότι υπάρχουν θέσεις ελλιμενισμού μεταξύ της προβλήτας της Άστιγγος και της Βόρειας προβλήτας, το πλοίο επιλέχθηκε να ελλιμενιστεί και να παραμείνει μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα κατεξοχήν σημείο αναψυχής των Πατρινών, σε έναν χώρο που παραδοσιακά κάνουν οι πολίτες της Πάτρας τον περίπατό τους και μάλιστα σε ένα χώρο που -και με την υπογραφή του ΟΛΠΑ-, έχει παραχωρηθεί στον Δήμο της Πάτρας και άρα στους πολίτες της. Σας παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε άμεσα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλοίο από τον Μώλο».

patrasnews.com

Διαβάστε ακόμα

Σε μήνυμα που λάβαμε από αναγνώστη, μας αναφέρει ότι στη Πάτρα είναι δεμένο από τον Σεπτέμβριο το Ε/Γ – Ο/Γ IONIAN QUEEN.

Οι ναυτικοί που εργάζονται στο συγκεκριμένο πλοίο είναι απλήρωτοι από το καλοκαίρι και ενώ πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα  ακόμα δεν έχουν λάβει χρήματα, με αποτέλεσμα οι οικογένειες τους να βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ακόμα μας αναφέρει ότι κάποιοι επιχειρηματίες από την Πάτρα δίνουν τρόφιμα στο καράβι.

Ελπίζουμε κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και να κάνουν το αυτονόητο για τους ναυτικούς και τις οικογένειες τους.

Διαβάστε ακόμα