«Και πάλι προσπάθειες να μείνουν χωρίς μικρό πλοίο οι Φούρνοι Ικαρίας»

panagia_theotokos_aktoploia_

Ανακοίνωση ΚΟΒ Φούρνων για τα δρομολόγια του Παναγία Θεοτόκος

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Σημερινές πληροφορίες που κυκλοφορούν στο νησί μας κάνουν λόγο για τροποποίηση των δρομολογίων του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ», αφήνοντας για ακόμα μια φορά τα νησιά μας χωρίς καραβάκι (για ορισμένες ημέρες) στην σύνδεση με Ικαρία και Σάμο.

Και αυτό έρχεται σαν συνέχεια της αναστάτωσης που προκλήθηκε στα νησιά μας με την τροποποίηση των δρομολογίων του «EUROPEAN EXPRESS» και του υπέργηρου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στο προηγούμενο δεκαήμερο, αναγκάζοντας τους Φουρνιώτες να μετατρέψουν το ταξίδι τους προς κάθε προορισμό κυριολεκτικά σε «Οδύσσεια».

Το έργο επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά και στην ουσία πρόκειται για ξεκάθαρο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία του νησιού μας, για την τροφοδοσία του, για τους εργαζόμενους, για κάθε Φουρνιώτη και Φουρνιωτίνα.

Αφορμή δεν ξέρουμε ποια είναι, πιθανόν τα Ψαρά έμειναν χωρίς σύνδεση με τη Χίο, η αιτία όμως είναι μια: Εφοπλιστές και κυβερνήσεις με βάση τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου) και τους νόμους προσαρμογής σε αυτόν τον κανονισμό που ψήφισαν, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε «Πέλαγος εφοπλιστικής ασυδοσίας».

Και για μια ακόμα φορά η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι στα χέρια των εφοπλιστών, όσο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα σχεδιάζονται με βάση το κέρδος και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, τόσο θα επιδεινώνεται η θέση των νησιωτών, των ταξιδιωτών και όλων των εργαζομένων. Τόσο τα νησιά μας θα αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη και την απομόνωση,

Η Κομματική Οργάνωση Φούρνων του ΚΚΕ καταγγέλλει και καταδικάζει αυτήν ακριβώς την πολιτική που δημιουργεί και γεννά αυτά τα προβλήματα, που επιτρέπει να μένει ο τόπος μας χωρίς καράβι.

Καταγγέλλουμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, το Υπουργείο «Ναυτιλίας & Αιγαίου», και την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον Νομό μας. Παράλληλα καταγγέλλουμε την στάση του δημάρχου Φούρνων, ο οποίος αν και το δημοτικό συμβούλιο μόλις πριν λίγες ημέρες σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να μην δεχτεί καμία περικοπή δρομολογίων, με τις σημερινές του παρασκηνιακές κινήσεις φαίνεται να αποδέχεται τροποποίηση των δρομολογίων του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και με φθηνό εισιτήριο άμεσα-τώρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.Καμία περικοπή δρομολογίων

Άμεσα να εξυπηρετηθούν όλες οι δρομολογιακές γραμμές των Φούρνων.

Διεκδικούμε απρόσκοπτη, τακτική, καθημερινή σύνδεση των νησιών μας, χειμώνα- καλοκαίρι, με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων με φτηνά εισιτήρια και με εξασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Παλεύουμε για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών. με εργατικό και λαϊκό έλεγχο για γρήγορη, ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Είναι στο χέρι μας, με τους συντονισμένους αγώνες μας, με τη λαϊκή συμμαχία και πάλη, να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΟΒ ΦΟΥΡΝΩΝ
Φούρνοι, 3/2/2014

Διαβάστε ακόμα