Και τέταρτο εργατικό «ατύχημα» στο πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» της ΑΝΕΚ

Φωτο αρχείου: https://www.902.gr

Με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 136/2018 εγγράφο μας , καταγγείλαμε τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα στο Πλοίο «ΑSΤΕRΙΟΝ» της εταιρίας ΑΝΕΚ , το οποίο δεξαμενιζόταν στην νέα δεξαμενή Πειραιάς 3 του ΟΛΠ στο Πέραμα (τρία ατυχήματα από Παρασκευή 25/5 έως και Δευτέρα 28/5/2018) , όπου με το πιο ξεκάθαρο τρόπο αναδεικνύονται οι ευθύνες των εταιριών που έχουν αναλάβει τις εργασίες, αλλά και της πλοιοκτήτριας εταιρίας που μέσω του τεχνικού ασφαλείας δεν είχε πάρει κανένα μέτρο προστασίας, καθώς και η παντελής έλλειψη συντονισμού των εργασιών .

Παρά το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα Τρίτη 29/5/2018 , κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στο Πλοίο , όπου και δόθηκαν οι ανάλογες συστάσεις , την Πέμπτη 31/5/2018 , στις 8.30 μ.μ. σημειώθηκε νέο ατύχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες , το οποίο ουδέποτε δηλώθηκε πουθενά .

Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει ότι παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας , η εργοδοσία με τις πλάτες της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας παντελώς για κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου να επιταχύνει την ολοκλήρωση των εργασιών , μετατρέπει σε κρεματόριο κάθε εργασιακό χώρο.

Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα και πάρα τα δελτία τύπου και τις συγκεκριμένες κάθε φορά καταγγελίες μας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα να μετράμε καθημερινά και νέα σοβαρά ατυχήματα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη , γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε ακόμα