Καλύτερες τιμές ναύλωσης πέτυχε η Navios

nave_equator
Βελτιωμένους όρους πέτυχε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Acquisition Corporation σε συμφωνίες ναύλωσης που έκλεισε για τρία από τα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίων της.

Η εταιρεία ναύλωσε το Nave Equator σε τιμές υψηλότερες κατά 14% σε σχέση με την τις υπάρχουσες προσφορές. Το MR2 τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίων, έχει ναυλωθεί σε έναν αδιευκρίνιστο αγοραστή για 18 μήνες έναντι 17.000 δολαρίων ανά ημέρα.

Το κατασκευασμένο το 2009 πλοίο αναμένεται να αποφέρει λειτουργικά κέρδη 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την πλήρη περίοδο ναύλωσης.

Επιπλέον, η Navios Acquisition επέκτεινε τις ναυλώσεις των Nave Titan και Nave Orion, δύο ακόμα MR2 τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου για περίοδο ενός έτους, μετά την άσκηση εκ μέρους των ναυλωτών του δικαιώματος προαίρεσης.

Η ημερήσια χρέωση φθάνει τα 15.306 δολάρια και τα 14.813 δολάρια αντίστοιχα ανά ημέρα, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους.

Τα κατασκευασμένα το 2013 πλοία αναμένεται να αποφέρουν περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά κέρδη για την περίοδο της ετήσιας επέκτασης.

Η Navios Acquisition ανακοίνωσε επίσης ότι έχει κλείσει σε ναυλώσεις το 91,5% των διαθέσιμων ημερών της για το 2016.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία αποφάσισε να πωλήσει δύο από τα μεταχειρισμένα τάνκερ χημικών προϊόντων με σκοπό την αποπληρωμή χρεών και γενικότερα ως κεφάλαιο κίνησης .

Τα δύο κατασκευασμένα το 2013 τάνκερ χημικών προϊόντων, το Nave Constellation και το Nave Universe, πωλήθηκαν στην τιμή των 74,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να αγοράστηκαν από την Navig8 Chemical Tankers, με έδρα τη Σιγκαπούρη, αν και επισήμως ο αγοραστής δεν έχει επιβεβαιωθεί

Διαβάστε επίσης: Navios: Ακύρωσε “εσωτερικό” δανεισμό μετά από αντιδράσεις μετόχων

Διαβάστε ακόμα