«Καταδίκη της οργανωμένης επίθεσης για την κατάργηση των ΣΣΕ!»

katargisi_twn_sse_nautilia_

Η σημερινή σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών, καταδίκασε την οργανωμένη επίθεση Εφοπλιστών – Κυβέρνησης – Υπουργού Ναυτιλίας, να καταργηθούν οι ΣΣΕ και να εφαρμοστούν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με τα κατώτερα διεθνή επίπεδα της Διεθνούς Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας (MLC 2006).

Αυτό καταγράφεται με την απάντηση στις 10/02/2014 του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη σε σχετική ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι: «Σε περίπτωση που δεν υπάρξει από τους κοινωνικούς εταίρους συμφωνία κατάρτισης Συλλογικής Σύμβασης, μόνο τότε οι όροι αμοιβής και εργασίας μπορούν να καθορίζονται στην ατομική σύμβαση των ναυτικών, με την οποία μπορεί να συμφωνείται – αν συμφωνηθεί από τα μέρη – η εφαρμογή προϋπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης ή άλλες ρυθμίσεις».

Ο υπουργός επιδιώκει να προωθήσει κατ’ εντολή των εφοπλιστών τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και να ανοίξει τον δρόμο για την ανατροπή του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δηλώνοντας προκλητικά ότι: «τα συνταξιοδοτικά θέματα ανήκουν πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εργασίας, εφόσον σ’ αυτό έχει περιέλθει η αρμοδιότητα του ΝΑΤ».

Επιτακτική ανάγκη να σημάνει Γενικός Συναγερμός για την οργάνωση – ανάπτυξη αγώνων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξαπλώνεται η ανεργία, η φτώχια, η εξαθλίωση, διαλύεται η κοινωνικοασφαλιστική προστασία, λεηλατούν τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα με φοροεπιδρομή και χαράτσια.

Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του κάθε εργαζόμενου, να συμβάλουμε στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Άμεσα επιβάλλεται η σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.

Συμμετέχουμε στην σημερινή συγκέντρωση – κινητοποίηση στο ΕΚΠ στις 6 το απόγευμα που διοργανώνουν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, για τα οξυμμένα προβλήματα στην Υγεία και την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην μέρα δράσης και παρέμβασης για την τραγική κατάσταση στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στις 6 Μάρτη συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για την Ανεργία στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες που βιώνουν από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Διαβάστε ακόμα