Καταγγελία για την ίδρυση ναυτικής ακαδημίας Πλοιάρχων – Μηχανικών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πειραιά

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία

Επανειλημμένες είναι οι καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ για τη διαχρονική υποβάθμιση και απαξίωση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των αδιαφανών διαδικασιών στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΚΝΕ), που συνεχίζονται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και με τις προηγούμενες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κ.ά, στρώνοντας το έδαφος στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης που διαρκώς εμφανίζονται.

Ένα από αυτά το Μητροπολιτικό Κολέγιο Πειραιά παρουσίασε σε εκδήλωση την ίδρυση ναυτικής ακαδημίας για Πλοιάρχους, Μηχανικούς, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Π.Κουρουμπλής, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ.Πλακιωτάκης, ο Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλάς, εκπρόσωποι εφοπλιστικών εταιρειών, πρώην στελέχη του Λιμενικού στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης κά.

Επιδιώκουν την διεύρυνση του διεθνές παρασιτικού κυκλώματος που απομυζά τεράστια κέρδη από την παραγωγή διπλωμάτων, πιστοποιητικών, τις θέσεις εργασίας, συντρίβοντας τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Σε αυτό το βρώμικο κύκλωμα ενεργή συμμετοχή έχει η ομάδα ITF,ETF, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλά, υπογράφουν συμφωνίες με τους εφοπλιστές έναντι αμοιβής ανά καράβι ετησίως.

Οι εφοπλιστές και οι εκπρόσωποι τους, θέλουν να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων τους «όρους σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα», δηλαδή αυτό που γίνεται με το 75% των ναυτεργατών στα υπό ελληνική σημαία πλοία στην ποντοπόρο ναυτιλία, που δεν έχουν ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, να γίνεται με όλους τους ναυτεργάτες, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η αναβάθμιση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης να γίνει υπόθεση του συνόλου των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων. Καλούμε τους σπουδαστές, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες, να αγωνιστούμε για: Αποκλειστικά – Ενιαία – Δημόσια – Δωρεάν – Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, για δουλειά με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ

Διαβάστε ακόμα