Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ για το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ALEXANDRA L»

Επαναβεβαιώνεται η σχετική καταγγελία μας με αριθμό πρωτοκόλλου 107-20/7/2018 (η οποία ουδέποτε ελέγχθηκε και ούτε απαντήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ) και από τις από 27/8/2018 καταγγελίες των συμβάσεων μελών του πληρώματος στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ALEXANDRAL» όπου συστηματικά παραβιάζονται οι ώρες εργασίας και ανάπαυσης όπως αυτά ορίζονται από την Διεθνή Σύμβαση 180.

Οι ελλιπείς έλεγχοι και η κάλυψη που παρέχεται από τις οικίες Λιμενικές αρχές όπου ελέγχουν και δεν διαπιστώνουν την υπερεργασία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Αυτή η χείριστη και επικίνδυνη τακτική των Λιμενικών αρχών να επιτρέψουν ακόμη και την άδεια απόπλου του πλοίου με μειωμένη οργανική σύνθεση και χωρίς την εξόφληση των δεδουλευμένων των Ναυτεργατών που έκαναν την καταγγελία Σύμβασης αποδεικνύει ατράνταχτα την κάλυψη την οποία παρέχουν στην ναυτιλιακή εταιρεία να εφαρμόζει στο πλοίο συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την επαναφορά της νομιμότητας και την αυστηρή τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Το πιο πάνω έγγραφο εστάλει στους:

– Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

– Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

– Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύση Τεμπονέρα

– Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη

– Β΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Ντούνη

– Περιφερειάρχη 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ ΕΛ ΑΚΤ κ. Σπυρίδωνα Κοντομάρη

– Κλαδάρχη Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη

– Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Νικόλαο Ισαάκογλου

– Κ.Λ. Κατάκολου

– Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης

Διαβάστε ακόμα