Ναυπηγεία Ελευσίνας: Κατέπλευσε χθες για επισκευή το 29ο πλοίο που ανήκει στον Θεόδωρο Βενιάμη

Το 29ο πλοίο κατέπλευσε σήμερα στο ναυπηγείο της Ελευσίνας για επισκευή. Πρόκειται για το «Elena V» της Golden Union συμφερόντων οικογένειας Βενιάμη.

Στις δεξαμενές βρίσκονται συνολικά έξι πλοία της εμπορικής ναυτιλίας.

Πρόκειται για τα:

-Star Nina – Star Bulk

-Gaz Providence – Naftomar

– Arctic – Tsakos Shipping & Trading

-GasLog Athens – GasLog

-Atheras – SeaTrade Marine

– Elena Ve – Golden Union

Είναι εμφανές ότι η ελληνική πλοιοκτησία στηρίζει την προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και το δηλώνει στέλνοντας πλοία για επισκευές τόσο στο Νεώριο της Σύρου όσο και στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Ήδη πλοία τους έχουν φέρει ο Πέτρος Παππάς, ο Ανδρέας Μαρτίνος, ο Πήτερ Λιβανός, η οικογένεια Τσάκου, ο Γιώργος Γιουρούκος και ο Θεόδωρος Βενιάμης τέως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

O όμιλος ONEX συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, το οποίο αποτελεί ένα σημείο σταθμό στην ανάταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Πρόσφατα μάλιστα το Αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε την έγκριση για την εισήγηση της αμερικανικής αναπτυξιακής τράπεζας –U.S. International Development Finance Corporation (DFC)– να προχωρήσει στη χρηματοδότηση, μέσω δανεισμού, με το ποσό των 125 εκατ. δολαρίων προς την ONEX Shipyards, για το Σχέδιο Εξυγίανσης.

Ο Όμιλος του Πάνου Ξενοκώστα έχει ήδη εκκινήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, και παραμένει προσηλωμένος στην αναζωογόνηση της εθνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στη Σύρο.

Remaining Time

Η χρηματοδότηση, η οποία εγκρίθηκε από Κογκρέσο και υπογράφηκε από την DFC, στοχεύει στην αποκατάσταση και την αναβάθμιση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, αυξάνοντας την ικανότητα εξυπηρέτησης του ναυπηγείου σε έως και 200 πλοία ετησίως.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα