Κρουαζιερόπλοια και στην Κόρινθο(;)

cruise_ship_nautilia_

Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), πραγματοποίησε επίσκεψη στον λιμένα Κορίνθου και είχε συναντήσεις με τις Τοπικές Αρχές και τη Διοίκηση του Λιμένα.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου ενημέρωσε το κλιμάκιο της Ενώσεως για τα σχεδιαζόμενα έργα υποδομής του λιμένα, τα οποία προβλέπεται να εκτελεστούν σε τρεις φάσεις. Τα αμέσως απαραίτητα έργα θα δώσουν τη δυνατότητα χρησιμοποιήσεως λιμενικών εγκαταστάσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Τα έργα αφορούν:

I. Στον Βόρειο Προβλήτα.

i. Επέκτασή του κατά 120 μέτρα.
ii. Διαπλάτυνση του υπάρχοντος τμήματος κατά 16 μέτρα.
iii. Τοποθέτηση επιπρόσθετων προσκρουστήρων – fenders όπου απαιτείται.

II. Στον Δυτικό Προβλήτα.

Ενίσχυση τμήματος μετώπου του κρηπιδώματος με την κάλυψη κενών κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

III. Νότιο Τμήμα Κρηπιδώματος.

i. Διαπλάτυνση μήκους κρηπιδώματος, ώστε να δημιουργηθεί ευθύγραμμο μέτωπο.
ii. Κατασκευή passenger terminal.

IV. Εκβάθυνση όλης της λιμενολεκάνης στο όριο των 9, 60 μέτρων.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εξέφρασε τις ευχαριστίες προς το κλιμάκιο της Ενώσεως και την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον λιμένα.

Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως ανέφεραν ότι, οι εμπειρίες από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες εξετάσεως των προβλημάτων του κάθε λιμένα, από κοινού με τους αρμόδιους Φορείς, έχει αποδώσει καρπούς και είναι βέβαιο ότι, από τη θέληση και διάθεση του κάθε αρμόδιου και υπεύθυνου, εξαρτάται και ο βαθμός προόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεως κρουαζιεροπλοίων και γενικότερα τα οφέλη για την οικονομία της Χώρας.

Με την ευκαιρία της μετάβασης των εκπροσώπων της Ενώσεως στην Κόρινθο, υπήρξε συνάντηση των με τον κ. Δήμαρχο της πόλης, όπου έγινε αλληλοενημέρωση, όσον αφορά τα αναγκαία έργα στον λιμένα και επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του ο σχεδιασμός και η εκτέλεση αυτών και από την πλευρά της Ενώσεως οι τάσεις και οι προοπτικές προγραμματισμού επισκέψεων κρουαζιεροπλοίων εκεί.

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορίνθου, ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου της Ενώσεως στα Γραφεία του Επιμελητηρίου όπου, εκπρόσωποι Εμπορικών Συλλόγων εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κόρινθο και την επίσκεψη στην πόλη και τα ενδιαφέροντα της περιοχής των επισκεπτών – τουριστών. Από πλευράς της Ενώσεως επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εκτελέσεως διαφόρων έργων που αφορούν και τους εκτός της λιμενικής ζώνης χώρους, προκειμένου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών, στη διαδρομή τους προς τα ενδιαφέροντα για επίσκεψη.

Τέλος εξεφράσθη, εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου, αλλά και των άλλων εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων η ικανοποίηση, για την επίσκεψη του κλιμακίου της Ενώσεως τονίζοντας ότι, η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει στις προσπάθειες τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και τον ευρύτερο χώρο του Νομού Κορινθίας.

Διαβάστε ακόμα