Κρουαζιερόπλοιο μήκους 306 μέτρων προσέκρουσε σε προβλήτα λόγω των δυνατών ανέμων! (Βίντεο)

Σε προβλήτα στην Τζαμάικα προσέκρουσε το Carnival Magic, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της Carnival Cruise Line. Η πρόσκρουση οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Το κρουαζιερόπλοιο παρέμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τζαμάικα καθώς μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ταξίδεψε στην Τζαμάικα για να επιθεωρήσει το πλοίο και να αξιολογήσει τις ζημιές.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το πλοίο να έχει υποστεί βαθουλώματα και γρατζουνιές κατά μήκος του τμήματος της δεξιάς πλευρά. Ο καπετάνιος του πλοίου Francesco La Farina επιβεβαίωσε την πρόσκρουση λέγοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα είχαν σαν αποτέλεσμα να ασκηθεί μεγάλη πίεση στα λάστιχα που υπάρχουν στην προβλήτα.

Το κρουαζιερόπλοιο, μήκους 306 μέτρων, κατέπλευσε στο Ότσο Ρίος της Τζαμάικα νωρίς την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, με τους επιβάτες να αρχίζουν να αποβιβάζονται για να περιηγηθούν στο νησί. Το πλοίο φέρεται να μεταφέρει περισσότερους από 3.600 επιβάτες σε μια ειδική κρουαζιέρα ροκ μουσικής.

Γύρω στις 11:00 τοπική ώρα ο καιρός επιδεινώθηκε και διάφορα βίντεο έδειχναν το πλοίο να κουνιέται υπερβολικά κατά μήκος της προβλήτας. Φωτογραφίες δείχνουν γρατζουνιές και βαθουλώματα στο κύτος πάνω από την ίσαλο γραμμή όπου το κρουαζιερόπλοιο ήρθε σε επαφή με την προβλήτα.

«Για λόγους ασφαλείας, το πλοίο έπρεπε να αποπλεύσει στη ανοικτή θάλασσα», ανακοίνωσε ο πλοίαρχος στους επιβάτες. Η απόφαση ήταν να μεταφερθεί το πλοίο σε κάποια άλλη προβλήτα, στην οποία όμως ελλιμενίστηκε το κρουαζιερόπλοιο Costa Pacifica, οπότε το Carnival Magic παρέμεινε στην ανοικτή θάλασσα. Οι επιβάτες του που επέστρεφαν στην προβλήτα έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν το πλοίο τους να βρίσκεται στη ανοικτή θάλασσα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, και μετά την ταλαιπωρία των επιβατών, επέστρεψαν στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο είχε προσδέσει σε άλλη προβλήτα.

Ο καιρός έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στα κρουαζιερόπλοια καθώς ένα ισχυρό μέτωπο που κινήθηκε στην στη Δυτική Καραϊβική, έφερε σφοδρές καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους, βροχή και αέρα.

Διαβάστε ακόμα