Λαύριο: Επακούμβηση δύο πλοίων στο λιμάνι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Τις βραδινές ώρες χθες, το Ro-Ro πλοίο ”AKRITAS” σημαίας Κύπρου, κατά την διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμό την Κύπρο, επακούμβησε με την δεξιά πλευρά του στην δεξιά πλευρά του πλαγιοδετημένου Ε/Γ-Κ/Ζ “CELESTYAL DISCOVERY” σημαίας Μάλτας. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι ΒΒΑ 8 BF).

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια χειρισμών για την αποφυγή της επακούμβησης, πραγματοποιήθηκε πόντιση της δεξιάς άγκυρας του “AKRITAS”, η οποία μπλέχτηκε με την αριστερή άγκυρα του Ε/Γ-Κ/Ζ “AEGEAN ODYSSEY” σημαίας Παναμά, το οποίο ήταν επίσης πλαγιοδετημένο στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το “AKRITAS” και το “CELESTYAL DISCOVERY” παραμένουν στην ίδια θέση, ενώ με τη βοήθεια ρυμουλκών έγινε τοποθέτηση παρεμβλημάτων (μπαλόνια) ανάμεσα τους. Τις πρωινές ώρες σήμερα και μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενέργειες απεμπλοκής των αγκυρών. Επί του “AKRITAS” επιβαίνουν 28 μέλη πληρώματος και 3 επιβάτες, ενώ επί του “CELESTYAL DISCOVERY” 85 μέλη πληρώματος, όλοι καλά στην υγεία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του λιμανιού.

Διαβάστε ακόμα