Μαλάρια, πειρατεία, εμπόλεμες ζώνες, χαμηλή ποιότητα ζωής και τώρα ο κορονοϊός…

Δύσκολες ώρες για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν στα ποντοπόρα πλοία λόγω του κωροναιου που είχε σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση του ξέμπαρκου αλλά και του μπάρκου, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν άμεσα.

Μετά λοιπόν τις συνηθισμένες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει Όπως η μαλαρια, οι εμπόλεμες ζώνες, η πειρατεία, η έλλειψη ιατρικής περίθαλψης επι του πλοίου, το Ίντερνετ που είναι επιπέδου δεκαετίας 1990 και πολλές φορές πανάκριβο, η κακή ποιότητα ύπνου αφού τα στρώματα είναι για Φακιρίδες, η κακή και ελλιπής τροφοδοσία και αλλά πολλά, ήρθε και η απαγόρευση των μετακινήσεων και άρα του μπάρκου και του ξέμπαρκου.

Δυστυχώς λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών έχουν κλείσει τα «ρολά» και δεν αφήνουν κανέναν να ξεμπαρακαρει.

Άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στο καράβι 7, 8, 9 η και περισσότερους μήνες βρίσκονται σε αδιέξοδο και δε μπορούν να γυρίσουν στις οικογένειες τους και στους δικούς τους ανθρώπους.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι χρειάζεται λίγο υπομονή από όλους μας, γιατί είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι καμίας ναυτιλιακής εταιρεία.

Από την άλλη όμως αυτό που πραγματικά εξοργίζει είναι η αντιμετώπιση των ποντοπόρων ναυτικών που έχουν αποκλειστεί στην Ελλάδα και δε μπορούν να μπαρκάρουν για να δουλέψουν. Λες και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκες και οικογένεια από πίσω τους. Λες και όλοι αυτοί δε πληρώνουν το Ν.Α.Τ και την εφορία τους. Τελικά τι κάνει το κράτος για όλους εμάς που δουλεύουμε στην ποντοπόρο ναυτιλία; Τι κάνει το κράτος γενικότερα για τους ναυτικούς; Υπερφορολόγηση, υπερφορολόγηση και όλο υπερφορολόγηση για ένα επάγγελμα που φέρνει χιλιάδες ευρώ σε συνάλλαγμα ετησίως και βρίσκεται συνεχώς στο περιθώριο.

Ας ελπίσουμε έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει μια βοήθεια και ενίσχυση προς τους Έλληνες ναυτικούς της ποντοπόρου ναυτιλίας που είναι αποκλεισμένοι και στην ουσία άνεργοι.

Ας ελπίσουμε όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για τους ανθρώπους που υπό αντίξοες συνθήκες εργάζονται Κυριακές, αργίες, γιορτές, με κρύο, με ζέστη, μέρα και νύχτα καινοί οποίοι στην ουσία δεν έχουν φωνή ώστε να ακουστούν στην κοινωνία.

Καλά ταξίδια σε όλους με υγεία πάνω από όλα και υπομονή