Μεγάλη διαρροή πετρελαίου από το πλοίο Golden Ray στη Georgia των ΗΠΑ

Διαρροή μιας σημαντικής ποσότητας πετρελαίου υπήρξε, την στιγμή που συνεργεία εκτελούσαν εργασίες αποσυναρμολόγησης πλοίου, το οποίο είναι αναποδογυρισμένο κατά μήκος των ακτών της Γεωργίας.

Ο Michael Himes, υπαξιωματικός της Ακτοφυλακής, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η ποσότητα του πετρελαίου που έχει διαρρεύσει στη θάλασσα.

Τα συνεργεία είδαν τη διαρροή περίπου στις 8 το πρωί, και ενώ έκοβαν το πέμπτο τμήμα του Golden Ray, το οποίο είχε ανατραπεί τον Σεπτεμβρίου του 2019 και ενώ ήταν φορτωμένο με περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα.

Περίπου το μισό του πλοίου ήταν μερικώς βυθισμένο έξω από το νησί St. Simons, περίπου 70 μίλια νότια της Σαβάνας. Ο Himes είπε ότι τα μεταβαλλόμενα ρεύματα μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα το πετρέλαιο να διαρρεύσει έξω από το αντιρρυπαντικό φράγμα που περιβάλλει το πλοίο.

Τον Νοέμβριο, τα συνεργεία αποσυναρμολόγησης είχαν αρχίσει να εργάζονται για την απομάκρυνση του πλοίου κόβοντας το σε οκτώ τεράστια κομμάτια και φορτώνοντας τα σε φορτηγίδες.

Αξιωματούχοι ήλπιζαν να ολοκληρώσουν το έργο έως τον Ιανουάριο, αλλά τα πολλά προβλήματα είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις. Η μεγαλύτερη ποσότητα των καυσίμων του πλοίου είχε απομακρυνθεί από τις δεξαμενές του πολύ πριν αρχίσουν οι εργασίες.

Ο Fletcher Sams από την περιβαλλοντική ομάδα Altamaha Riverkeeper, δήλωσε ότι η διαρροή φαίνεται να είναι χειρότερη. Είπε ότι είδαν γυαλάδα στη θάλασσα, η οποία σημαίνει ότι έχει διαρρεύσει αρκετό καύσιμο.

Διαβάστε ακόμα