Μια ακύρωση και δυο αγορές από την Paragon shipping

paragon_shipping_mia_akurwsi_kai_duo-agores

Tην ακύρωση της παραγγελίας με κινέζικο ναυπηγείο για ένα από τα δυο containership μεταφορικής ικανότητας 4.800 TEU χωρίς ωστόσο κόστος, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Paragon Shipping.

Παράλληλα μειώνεται η τιμή κατασκευής του πλοίου από τα 57,5 εκατ. δολ στα 55 εκατ. δολ. Μετά την εξέλιξη αυτή η Paragon θα έχει υπό ναυπήγηση ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για το οποίο θα έχει καταβάλλει ήδη 23 εκατ.δολ χρηματοδότηση ή το 42% της συνολικής. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί με την παραλαβή του πλοίου το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Η τελική δόση προς το ναυπηγείο θα χρηματοδοτηθεί από την China Development Bank. Το υπό ναυπήγηση πλοίο έχει θα το αποκτήσει η Box Ships.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απέκτησε δυο επιπλέον Eco-Design Ultramax νεότευκτα από συνδεδεμένη εταιρεία τα οποία αναμένεται να παραλάβει το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Τα δύο πλοία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Yangzhou Dayang Shipbuilding Co. μέλος του Ομίλου Sinopacific Shipbuilding Group, και είναι μεταφορικής ικανότητας 63.500 dwt το ένα. Είναι αδελφά πλοία άλλων δυο που κατασκευάζονται στο ίδιο ναυπηγείο και αναμένεται να παραληφθούν το 2014.

Το συνολικό κόστος κατασκευής τους ανέρχεται στα 56,5 εκατ. δολ.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα