Μια νέα απειλή ρύπανσης των θαλασσών: Oι μάσκες του προσώπου

Η πανδημία του κορονοϊου πρόσθεσε ένα νέο είδος στη θαλάσσια ρύπανση ανοικτά της πόλης Bauan, μια δημοφιλή τοποθεσία για καταδύσεις στην επαρχία Batangas στις Φιλιππίνες.

Οι τακτικοί επισκέπτες και οι ντόπιοι ανέφεραν αύξηση του αριθμού στις μάσκες προσώπου που συλλέγονται από τον βυθό της θάλασσας.

«Ίσως επειδή μερικοί άνθρωποι που βγαίνουν με την βάρκα στη θάλασσα απλώς την βγάζουν και την αφήνουν να κρατιέται μόνο από την μια μεριά και τους φεύγει ή απλώς δεν τις πετάνε στα σκουπίδια όπως πρέπει», δήλωσε ο Άρνελ Βέργαρα, ένας Φιλιππινέζος επαγγελματίας δύτης που πραγματοποιεί καταδύσεις στην περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Η Carmela Sevilla, ιδιοκτήτρια ενός τουριστικού θερέτρου στην περιοχή αλλά και εκπαιδεύτρια καταδύσεων, είπε ότι οι μάσκες προστέθηκαν στις πλαστικές σακούλες, τα φακελάκια, τις πάνες και τα υλικά συσκευασίας που μαστίζουν τα τοπικά νερά κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Ο Girro Maranan, αξιωματούχος του τουριστικού γραφείου του Batangas, δήλωσε ότι αξιωματούχοι γνώριζαν το ζήτημα και συντόνιζαν τις προσπάθειες καθαρισμού.

«Η θαλάσσια ποικιλομορφία μας επηρεάζεται περισσότερο», είπε ο Maranan.

Η Marian Ledesma, η οποία εκπροσωπεί την Greenpeace στις Φιλιππίνες, δήλωσε ότι η κακή διαχείριση της απόρριψης των αποβλήτων της χώρας είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκουπιδιών στους παραποτάμους της.

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι ένα νέο πρόβλημα αρχίζει να απασχολεί σιγά σιγά τις χώρες

Διαβάστε ακόμα