Μήνυση 100 εκατομμυρίων για τους αδικοχαμένους του El Faro

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου ναυτικού που κατέθεσε τη μήνυση
Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου ναυτικού που κατέθεσε τη μήνυση

Οι ιδιοκτήτες και ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου El Faro, τα οποία εξαφανίστηκαν κοντά στις Μπαχάμες, την 1η Οκτωβρίου και θεωρείται ότι έχει βυθιστεί, αντιμετωπίζουν μια αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε η οικογένεια ενός από τα 32 αγνοούμενα μέλη του πληρώματος, αναφέρει το Reuters.

Η οικογένεια του 33χρονου Lonnie Jordan κατέθεσε τη μήνυση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για θάνατο από εγκληματική αμέλεια εναντίον της Tote Services Inc., της Tote Maritime Puerto Rico, και στον πλοίαρχο του πλοίου, στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

“Η Tote Services εξ αμελείας επέτρεψει στο El Faro να πλεύσει στη θάλασσα παρά το γεγονός ότι σε δεν είχε τις προϋποθέσεις αξιοπλοΐας ώστε να αντιμετωπίσει τις συνθήκες μιας βίαιης καταιγίδας”, ανέφερε η αγωγή σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Ο Willie Ε Gary, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Lonnie Jordan, δήλωσε ότι το El Faro “ δεν θα έπρεπε να έχει φύγει ποτέ από την αποβάθρα”, και ότι ο ίδιος θα ζητήσει τα αρχεία συντήρησης του πλοίου για να διερευνήσει τις καταγγελίες ότι το πλοίο βρισκόταν σε μηχανικές επισκευές κατά την ημέρα αναχώρησης.

Ο Gary πρότεινε, επίσης, οι οικογένειες των άλλων 32 μέλη του πληρώματος να καταθέσουν παρόμοιες μηνύσεις.

Το El Faro, ένα μήκους 240 μέτρων, roll-off φορτηγό πλοίο, ήταν καθ ‘οδόν προς το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Στις περίπου 07.30 π.μ., τοπική ώρα τις 1ης Οκτωβρίου οι αξιωματικοί υπηρεσίας του Αμερικάνικου Λιμενικού Ακτοφυλακή ενημερώθηκαν ότι το El Faro είχε μείνει ακυβέρνητο στην πορεία του τυφώνα Χοακίν, είχε χάσει το σύστημα πρόωσης και είχε μια κλίση 15 μοιρών. Το πλήρωμα ανέφερε ότι προηγουμένως το πλοίο είχε δεχτεί εισροή νερού, αλλά ότι πλημμύρα υπήρχε είχε περιοριστεί.

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε έναν αποθανών με μια στολή επιβίωσης στην θάλασσα το βράδυ της Κυριακής. Μια με σοβαρές ζημιές ναυαγωσωστική βάρκα με σημάδια που ταιριάζουν με αυτούς που βρίσκονταν επί του El Faro επίσης εντοπίστηκε την Κυριακή. Πρόσθετα στοιχεία που βρέθηκαν από τα συνεργεία αναζήτησης περιλαμβάνουν μια μερικώς βυθισμένη σωστική λέμβο, μια στολή επιβίωσης, σωσίβια, εμπορευματοκιβώτια, φελιζόλ, συσκευασμένα τρόφιμα και διαρροή πετρελαίου.

Τα υπόλοιπα 32 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος του πλοίου, αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.

Διαβάστε επίσης: Πως χάθηκε το πλοίο στο τρίγωνο του διαβόλου!

Διαβάστε ακόμα