«Να απευθύνονται και στην ΠΕΝΕΝ όσοι ψάχνουν εργασία σε πλοία»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της επανεκκίνησης όλων των πλοίων της επιβατηγού ναυτιλίας παρουσιάζεται δυσκολία στην εξεύρεση διαφόρων ειδικοτήτων ναυτεργατών μεταξύ των οποίων Ναυτών και Ναυτόπαιδων.

Το αναφερόμενο πρόβλημα έχει γίνει αισθητό σε διάφορα πλοία όπως είναι: Ακτοπλοϊκά-Τουριστικά σκάφη-Φ/Γ και Δ/Ξ μικρής χωρητικότητας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ελλείψεις στις οργανικές συνθέσεις.

Αυτό συνιστά μια αρνητική εξέλιξη αφού με το τρόπο αυτό τα πλοία αυτά λειτουργούν με μειωμένη σύνθεση και παράλληλα υπάρχει σημαντική και αποδεδειγμένη σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση όσων δουλεύουν σε αυτά.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ επειδή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη τόσο στις ναυτιλιακές εταιρίες όσο και στο ανύπαρκτο ΓΕΝΕ, καλεί τους ανέργους να έχουν στενή επικοινωνία με το Σωματείο μας και σε κάθε περίπτωση να απευθύνονται και σε αυτό στη προσπάθεια αναζήτησης εργασίας.

Η ενημέρωση μας αλλά και ακολούθως ο οργανωμένος έλεγχος από τη ΠΕΝΕΝ μπορεί διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και να εμποδίσει την όποια εφοπλιστική παραβατικότητα.

Το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ακόμα