«Να διαλυθούν άμεσα οι συμβάσεις με τη Nel Lines»

nel_lines_theofilos_aktoploia_

Την άμεση διάλυση των ναυτιλιακών συμβάσεων με την εταιρεία ΝΕL LINES, ζητεί με έγγραφό του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ύστερα και από το αποκλεισμό των νησιών του νομού με τη μη εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Για πολλοστή φορά τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι έχουν παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Η ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕL LINES αδυνατώντας να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, παραβιάζει την με αριθ. 81/2009 Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας με διάρκεια έως το 2020, που αφορά την ακτοπλοϊκή γραμμή σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμβαση, η οποία μετά τριετία από την υπογραφή της, προέβλεπε την αντικατάσταση του Ε/Γ -Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» με άλλο, νεώτερων και συγχρόνων προδιαγραφών πλοίο. Όμως με νομοθετική ρύθμιση το 2012, μέσω της Βουλής, δόθηκε παράταση της αντικατάστασης του πλοίου, για άλλη μία τριετία.

Δεδομένου ότι τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι υπέργηρα, παρουσιάζουν συχνότατες βλάβες και η εταιρεία έχοντας οικονομικά προβλήματα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προτείνουμε άμεσα τη διάλυση της σύμβασης και επαναδημοπράτηση του δρομολογίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία επιμένει να καταθέτει στο Υπουργείο σας αιτήματα για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με τον Πειραιά, ανακοινώνοντας μάλιστα και επέκταση χρονοδιαγραμμάτων με δρομολόγια, γεγονός που παραπλανεί τις υπηρεσίες σας, αφού η καθημερινότητα την διαψεύδει. Εκθέτει έτσι τους θεσμικούς παράγοντες και τα συλλογικά όργανα που συμμετέχουν στο Σ.Α.Σ. καταστρατηγώντας τις αποφάσεις του, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των νησιών μας από την ενδοχώρα.

Διαβάστε ακόμα