ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

«Να ελεγχθεί το Πλοίο ΝΑΥΤΙΛΟΣ που εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες για την προστασία των εργαζομένων από το κορονοϊό»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύριοι,
Στο Πλοίο ΝΑΥΤΙΛΟΣ , που βρίσκεται στο Μώλο της ΔΕΗ εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες από τουλάχιστον 4-5 επισκευαστικά συνεργεία .

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται διαπίστωσαν ότι ο Καπετάνιος του Πλοίου , ο οποίος παραμένει μέσα στο Πλοίο , ασθενεί εμφανίζοντας ύποπτα συμπτώματα . Το σύνολο των εργαζομένων αλλά και του πληρώματος του Πλοίου ανέρχεται στα 40 με 50 άτομα .

Ζητάμε από τις Λιμενικές Αρχές να ενεργήσουν άμεσα ώστε να απομακρυνθούν όλα τα συνεργεία και να εξεταστούν τόσο ο Καπετάνιος όσο και το πλήρωμα εάν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό govid-19 , εφόσον με την παραμονή τους στο Πλοίο ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει διασπορά και στους εργαζόμενους των συνεργείων .

Επίσης να διενεργηθεί έλεγχος στο παραπάνω Πλοίο , καθώς επίσης και να τηρηθεί το πρωτόκολλο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ , που αφορούν πληρώματα Πλοίων σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος εν πλω .

Ήδη και με προηγούμενο έγγραφό μας σας έχουμε ενημερώσει για την ανησυχία που υπάρχει στους χώρους δουλειάς όπου καθημερινά εντείνεται και θα πρέπει η Πολιτεία να ανταποκρίνεται με την πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την εμπόδιση της διασποράς του ιού .

Τα Σωματεία μας καλούν τους εργαζόμενους στην συγκεκριμένη περίπτωση να μείνουν εκτός του Πλοίου έως ότου γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να υπάρξει η διαβεβαίωση από τις αρμόδιες Αρχές ότι μπορούν να επιστρέψουν ασφαλείς στην εργασία τους .

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ