Βρέθηκαν ναρκωτικά αξίας 8εκ $ μέσα σε δύο κοντέινερ στο λιμάνι του Βανκούβερ!

Δύο εμπορευματοκιβώτια γεμάτα ναρκωτικά αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων εντόπισαν αστυνομικοί στο λιμάνι του Βανκούβερ.

Οι αστυνομικές αρχές όμως δεν έμειναν εκεί. Προκειμένου να πιάσουν τους υπόπτους αντάλλαξαν το φορτίο με ψεύτικες ουσίες έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσουν ως δόλωμα που θα τους οδηγούσε στον στόχο τους.

Η υπόθεση έκλεισε τη Δευτέρα μετά από έξι εβδομάδες (11 Φεβρουαρίου) από τον εντοπισμό των ναρκωτικών στα εμπορευματοκιβώτια του Βανκούβερ και έπειτα από πολλούς μήνες έρευνας.

Οι αξιωματικοί της Royal Canadian Mounted Police βρήκαν 2.500 πακέτα οπίου βάρους 2.204 κιλών, σύμφωνα με τις δηλώσεις των RCMP και CBSA.

Μετά την ανταλλαγή του φορτίου οι αξιωματικοί ακολούθησαν την αποστολή καθώς μεταφέρθηκε σε μια αποθήκη στο κοντινό Surrey της Βρετανικής Κολούμπιας.

“Εάν απλά είχαμε κατασχέσει  το φορτίο χωρίς να εφαρμόσουμε την αποστολή παρακολούθησης δε θα είχαμε λύσει την υπόθεση ” δήλωσε ο Kris Clark, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής μονάδας οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Κλαρκ αρνήθηκε να αποκαλύψει πώς μεταφέρθηκε η αποστολή του φορτίου στην αποθήκη,  αλλά πιθανότατα έγινε μέσω φορτηγού.

Αξιωματικοί συνέλαβαν πέντε υπόπτους, ενώ ένας δραπέτευσε.

Οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει τα στοιχεία ταυτότητας των υπόπτων, πρόκειται όμως για τέσσερις άντρες από το Οντάριο και έναν από το Βανκούβερ.

Δεν έχει διευκρινισθεί εάν στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και εργάτες της αποθήκες ή οδηγοί φορτηγών, όπως ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα η προέλευση του φορτίου και το πλοίο στο οποίο υπήρχαν τα εμπορευματοκιβώτια.

Διαβάστε ακόμα