Μεθαμφεταμίνη αξίας 45 εκ. δολαρίων κατάσχεσε το βασιλικό ναυτικό στον κόλπο του Ομαν!

Στις 2 Οκτωβρίου, μια φρεγάτα του Βασιλικού Ναυτικού κατάσχεσε ένα αξιοσημείωτο φορτίο μεθαμφεταμίνης 870 κιλών στα νερά του Κόλπου του Ομάν. Ο 5ος στόλος των ΗΠΑ εκτιμά την αξία της κατάσχεσης σε περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 50.000 δολάρια ανά κιλό.

Το πολεμικό πλοίο Montrose λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Combined Task Force 150, ενός τμήματος των Combined Maritime Forces (CMF) 30 εθνών, της μεγαλύτερης ναυτικής συνεργασίας στον κόσμο. Το CTF 150 είναι μία από τις τέσσερις ναυτικές ομάδες που απλώνονται σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια τετραγωνικά θάλασσας από την Ερυθρά Θάλασσα έως τη δυτική ακτή της ινδικής υποηπείρου. Η ειδική ομάδα είναι αφοσιωμένη στο να διατηρεί ανοιχτούς τους θαλάσσιους διαδρόμους και να στοχεύει παράνομες δραστηριότητες στην θάλασσα. Η φρεγάτα Montrose περιπολεί στη Μέση Ανατολή από το 2019 και αυτή ήταν η πέμπτη κατάσχεση ναρκωτικών για λογαριασμό της αυτή τη χρονιά.

«Το HMS Montrose αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αξία της ύπαρξης της παρουσίας στο μέλλον στην περιοχή», δήλωσε ο Cmdr. Claire Thompson, διοικητής του πλοίου. «Η διαταραχή των τρομοκρατικών οργανώσεων, των εγκληματιών και των γραμμών χρηματοδότησής τους είναι το κλειδί για να παραμείνει ασφαλές στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο υπόλοιπος κόσμος».

Πλήρωμα του ελικοπτέρου του Montrose παρακολούθησε το ύποπτο σκάφος και επιβιβάστηκε την κατάλληλη στιγμή. Η ειδική ομάδα που επιβιβάστηκε στο σκάφος πραγματοποίησε έρευνα και κατάφερε να βρει ένα κρυφό χώρο στον οποίο είχαν κρύψει την μεγάλη ποσοτήτων μεθαμφεταμίνης.

Σύμφωνα με το Βασιλικό Ναυτικό, η κατάσχεση ήταν αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων και ανεβάζει τις συνολικές κατασχέσεις του Montrose για το έτος σε 52 εκατομμύρια δολάρια. Οι εκτιμήσεις για την αξία των ναρκωτικών από το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερες.

Τον Μάρτιο, το πλήρωμα του HMS Montrose πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών, όσο αναφορά το βάρος, που έχει κατασχέσει το Βασιλικό Ναυτικό τα τελευταία 10 χρόνια. Η κατάσχεση αυτή αφορούσε 6,5 τόνους χασίς από ένα ύποπτο σκάφος στον Κόλπο του Ομάν.

Διαβάστε ακόμα