Ναυαγός στον Ειρηνικό επιβίωσε για μήνες μαζί με τον σκύλο του, τρώγοντας ωμά ψάρια κι έπινε βρόχινο νερό (video)

Ο Αυστραλός Tim Shaddock, από το Σίδνεϊ, και ο σκύλος του, Bella, ανέφερε το 9News, βρέθηκαν να πλέουν αβοήθητοι στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού το ιστιοπλοϊκό σκάφος τους, έπαθε ζημιά κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας, λίγες εβδομάδες μόνο αφού είχαν σαλπάρει από το Μεξικό με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία.

Κατά την αναχώρηση είχαν προμηθευτεί μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Καθώς το ταξίδι τους ωστόσο… παρατάθηκε κατά πολύ, οι προμήθειές τους τελείωσαν. Όπως ανέφερε ο κ. Shaddock κατάφεραν να επιβιώσουν πίνοντας νερό της βροχής και τρώγοντας ωμό ψάρι. Πέρασαν τις μέρες τους ελπίζοντας σε διάσωση.
Advertisement

Η σωτηρία ήρθε περίπου δύο μήνες αργότερα, όταν ένα ελικόπτερο που συνόδευε μια μηχανότρατα τόνου εντόπισε το σκάφος τους. Ο κ. Shaddock, παρά την περιπέτεια, φαινόταν να είναι υγιής και σε καλή διάθεση.

Όπως επεσήμανε στο 9News o καθηγητής Mike Tipton, ειδικός στην επιβίωση στους Ωκεανούς, η τύχη ήταν μόνο ένα μέρος της απίστευτης ιστορίας Αυστραλού και του σκύλου του.

«Είναι ένας συνδυασμός τύχης και επιδεξιότητας», είπε στο Weekend Today.

«Και επίσης γνωρίζοντας για παράδειγμα, όπως ο Tim, ότι κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας πρέπει να προστατεύεις τον εαυτό σου, γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν κινδυνεύεις να αφυδατωθείς είναι να ιδρώνεις».

Ο κ. Tipton δήλωσε ότι το βασικό στοιχείο για την επιβίωση ήταν να μπορείς να εξασφαλίσεις φρέσκο νερό και για τον Shaddock αυτό είχε να κάνει με το κλίμα και την τοποθεσία.

«Πέρασα μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα», είπε ο «ναυαγός» στο 9News.

«Χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό, επειδή είμαι μόνος μου στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Κατά τα άλλα είμαι πολύ καλά στην υγεία μου».

Ο 51χρονος επιστρέφει στη στεριά, όπου θα τύχει περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

Η σύντροφιά του, η Bella φαίνεται επίσης ασφαλής και καλά στην υγεία της.

Ο κ. Tipton παρομοίασε την ιστορία του Shaddock με ένα πραγματικό «Cast Away» (Ναυαγός), αναφερόμενος στην ταινία του 2000 με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks.

Είπε ότι η παρουσία της Bella στο σκάφος θα είχε βοηθήσει «πάρα πολύ».

«Νομίζω ότι αυτό μπορεί να έκανε τη διαφορά«, δήλωσε ο κ. Tipton.

«Ζεις σε μεγάλο βαθμό από μέρα σε μέρα και πρέπει να έχεις μια πολύ θετική ψυχική στάση για να περάσεις τέτοιου είδους δοκιμασίες και να μην τα παρατήσεις».

«Αλλά επίσης, το να έχεις ένα σχέδιο, να μοιράζεσαι τον εαυτό σου σε νερό και φαγητό, είναι πραγματικά το μυστικό για μακρινά ταξίδια επιβίωσης».

«Φανταστείτε μόνο πόσο σκοτεινά και μοναχικά θα αισθανόσασταν εκεί έξω τη νύχτα».

neoskosmos.com

Διαβάστε ακόμα