Ναυτικός έπεσε στη θάλασσα από κρουαζιερόπλοιο και αναζητείται (Video & Photo)

Μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στα νερά ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο μετά από κλήση κινδύνου που εξέπεμψε το κρουαζιερόπλοιο ότι ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα από το MSC Seascape της MSC Cruises.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ηγείται της έρευνας για τον άνθρωπο που πιστεύεται ότι είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Οι επιβάτες του MSC Seascape έμαθαν ότι ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα, καθώς το πλοίο κατευθυνόταν προς τη Δομινικανή Δημοκρατία από το λιμάνι Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Δεκάδες αναφορές και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την επιχείρηση αναζήτησης στα γύρω από το πλοίο. Μια ανάρτηση στο X περιλαμβάνει μια δήλωση του καπετάνιου του πλοίου, λέγοντας ότι η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει συμβουλεύσει το πλοίο να διατηρήσει την πορεία του προς το επόμενο λιμάνι του, Πουέρτο Πλάτα στη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ συνεχίζει την επιχείρηση αναζήτησης.

Η MSC Cruises δεν έχει επιβεβαιώσει καμία πληροφορία σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η αμερικανική ακτοφυλακή απέστειλε δύο πλοία διάσωσης και ένα ελικόπτερο, αναφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Sophia Lesseos, δημοσιογράφος ενός τηλεοπτικού σταθμού ειδήσεων στην Καλιφόρνια και επιβάτιδα στο MSC Seascape, δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter) ότι το πλοίο έψαχνε για σχεδόν τέσσερις ώρες για τον αγνοούμενο ναυτικό πριν φύγει από την περιοχή και θα καθυστερήσει στην άφιξή του στο επόμενο λιμάνι της κλήση.

«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι θα φτάσουμε στη Δομινικανή Δημοκρατία ώρες αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα», αναφέρει η ανάρτηση του Lesseos.

Οι πληροφορίες για το μέλος του πληρώματος που αγνοείται είναι λίγες. Πιστεύεται ότι ο αγνοούμενος είναι άνδρας υπήκοος του Μαυρικίου που εργάζεται ως καθαριστής ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληρώματος, το πλοίο σταμάτησε να πλέει όταν εκδόθηκε κλήση έκτακτης ανάγκης και οι σωσίβιες λέμβους του πλοίου κατέβηκαν για να ξεκινήσουν οι έρευνες. Πλοία της ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο έφτασαν και συμμετείχαν στην έρευνα.

«Το σκάφος ακινητοποιήθηκε στα νερά στα ανοικτά των ακτών του Πουέρτο Ρίκο και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν πλοία της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και σωσίβιες λέμβοι MSC Seascape», ανέφερε το Crew Center.

Διαβάστε ακόμα