Ναυτιλία: και το 2021 περιστατικά εγκατάλειψης πληρωμάτων από ναυτιλιακές

Πληθαίνουν τα περιστατικά εγκατάλειψης πληρωμάτων από ναυτιλιακές, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η Eliza Ader, συνιδρύτρια της βρετανικής Periplous, μίας υπηρεσίας που παρακολουθεί στενά την κατάσταση τους τελευταίους μήνες.

Όπως είπε στο splash247, 11 νέα περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τις πρώτες εβδομάδες του 2021. Το Ιράν, η Υεμένη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ορισμένες τοποθεσίες, όπου εντοπίζονται τέτοια περιστατικά.

Το τελευταίο διάστημα διευθετήθηκαν ορισμένες μακροχρόνιες και φρικτές υποθέσεις.

Το πλήρωμα δεξαμενόπλοιου της Alco Shipping, δεν είχε πατήσει στεριά για σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς είχε εγκαταλειφθεί πάνω στο πλοίο, το οποίο αργότερα προσέκρουσε έξω από τις ακτές των ΗΑΕ. Σήμερα, ευτυχώς μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Παράλληλα, σε απεργία πείνας εννέα ημερών προχώρησε το πλήρωμα ενός δεξαμενόπλοιου της Palmali Shipping, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη Βηρυτό, καθώς, μεταξύ άλλων, είχε μείνει απλήρωτο για 15 μήνες. Τελικά, οι προσπάθειές τους απέδωσαν, καθώς επιστρέφουν στα σπίτια τους, ενώ πληρώθηκαν 114.000 δολάρια για την κάλυψη ορισμένων εκ των χαμένων μισθών τους. Πρόκειται για λιγότερο από το 40% των οφειλομένων.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Αζέρος-Τούρκος ιδρυτής της Palmali, Mubariz Mansimov Gurbanoglu, συνελήφθη στην Τουρκία, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες εμπλοκής στο πραξικόπημα του 2016. Δεκάδες πλοία του έμειναν εγκαταλελειμμένα στη Μεσόγειο και περίπου 150 πληρώματα έμειναν απλήρωτα.

 

Διαβάστε ακόμα