Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα

kairosΕκ νέου χιονοπτώσεις στη Θράκη και βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα και από τα Δυτικά, με εκ νέου χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, αυτή τη φορά όμως στη Μακεδονία σε μεγαλύτερα υψόμετρα, αλλά στη Θράκη και για λίγο σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, με εξαίρεση τα παραθαλάσσια τμήματα, όπου αναμένεται βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα, από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές από τα Δυτικά και καταιγίδες στο Ιόνιο, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται σταδιακά Νοτιότερα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επιδείνωση αυτή θα είναι πρόσκαιρη , καθώς θα επέλθει βελτίωση του καιρού, η οποία όμως και αυτή θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από την Πέμπτη θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας από Δυτικά προς Ανατολικά, με βροχές και κ καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ενώ τα χιόνια πλέον θα περιοριστούν σε ορεινές περιοχές. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιάδες και η θερμοκρασία θα ανέβει στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Με κρύο και προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, «ξύπνησε» σήμερα η Βόρεια Ελλάδα. Το θερμόμετρο στην Καστοριά και στη Φλώρινα έδειχνε νωρίς το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου, στους μηδέν βαθμούς Κελσίου «κόλλησε» ο υδράργυρος στην Καβάλα και στις Σέρρες, 1 βαθμό είχε η Αλεξανδρούπολη, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειξε 4 βαθμούς Κελσίου. Από τις χθεσινές χιονοπτώσεις και τον παγετό, παρατηρούνται προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στην Μακεδονία και τη Θράκη. Αναλυτικά τα προβλήματα ΕΔΩ.

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί της Δευτέρας, όλα τα δρομολόγια των πλοίων, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τη μικρή εξασθένηση των ανέμων. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Κυριακή στα δυτικά και το Αιγαίο, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 23:00 το βράδυ να σημειώνονται: στην Ικαρία 102.2 mm, στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων με 81.4 mm, στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Θεσπρωτίας με 70.2 mm, στη Ζίτσα Ιωαννίνων με 68 mm και στη Λαμπεία Ηλείας με 67.2 mm.

xalazi.gr

Διαβάστε ακόμα