Νέα επίθεση πειρατών σε Ελληνικό πλοίο κοντά στη Νιγηρία

Σύμφωνα με πληροφορίες του fleetmon, Φαίνεται ότι το δεξαμενόπλοιο NEW RANGER δέχτηκε επίθεση από πειρατές οι οποίοι κατάφεραν και επιβιβάστηκαν και πάλι, περίπου στις 0300 UTC στις 6 Δεκεμβρίου, περίπου 125 ΝΔ του Bonny στη Νιγηρία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεώτερες πληροφορίες, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι πειρατές ίσως να έχουν αποβιβαστεί από το πλοίο αφού από τις 0900 UTC είχε υπηρεσιακή ταχύτητα και η πορεία του ήταν προς το λιμάνι προορισμού του, ενώ και το AIS ήταν σε λειτουργία όλη την ώρα.

Το πλοίο είχε δεχτεί και πάλι επίθεση μία μέρα νωρίτερα, στις 5 Δεκεμβρίου περίπου στις 0720 UTC, στον κόλπο της Γουινέας περίπου 200 ν.μ. νότια του Λάγος της Νιγηρίας ενώ βρισκόταν σε πορεία από την Λούμπα της Ισημερινής Γουινέας για τη Ντουάλα του Καμερούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την στιγμή της επίθεσης και της επιβίβασης των πειρατών το AIS απενεργοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε και πάλι μισή ώρα αργότερα.

Στις 1220 UTC το πλοίο είχε αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα και η πορεία του ήταν προς το λιμάνι προορισμού του. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποιο τραυματισμό του πληρώματος και λόγω αυτού εικάζεται ότι το πλήρωμα κατάφερε και μπήκε έγκαιρα στο Citadel, την στιγμή της επίθεσης.

Διαβάστε ακόμα