Νέα προσφορά από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ever Given στους Αιγύπτιους

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του γιγαντιαίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων που μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ το Μάρτιο υπέβαλε νέα προσφορά στην διαμάχη για την αποζημίωση με την αρχή του καναλιού του Σουέζ, δήλωσε την Κυριακή δικηγόρος της αρχής, ενώ το δικαστήριο για την υπόθεση αναβλήθηκε για δυο εβδομάδες.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given αγκυροβόλησε στο κανάλι μετά την αποκόλληση του στις 29 Μαρτίου. Είχε προσαράξει στο κανάλι για πάνω από έξι ημέρες, εμποδίζοντας εκατοντάδες πλοία και διακόπτοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Η Αρχή του καναλιού του Σουέζ (SCA) ζήτησε αποζημίωση 916 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει την επιχείρηση διάσωσης, την ζημιά στη φήμη της και την απώλεια εσόδων, ενώ αργότερα μείωσε το ποσό σε 550 εκατομμύρια δολάρια.

Η ιαπωνική πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ever Given Shoei Kisen και οι ασφαλιστές της αμφισβήτησαν την αξίωση αυτής της αποζημίωσης, αλλά και την κράτηση του πλοίου με δικαστική απόφαση από δικαστήριο της Αιγύπτου.

Οι πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου υπέβαλλε νέα προσφορά, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος της αρχής του καναλιού είπε ότι η Shoei Kisen ήταν διατεθειμένη να πληρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια.

Η δικαστική απόφαση ήταν να εκδοθεί την Κυριακή μετά από αρκετές καθυστερήσεις, αλλά η νομική ομάδα της Shoei Kisen ζήτησε περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους τους.

Οι δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η υπόθεση αναβλήθηκε έως τις 4 Ιουλίου για να επιτρέψει έναν «φιλικό διακανονισμό» μεταξύ των διαδίκων.

Αυτήν την εβδομάδα, το UK Club, ένας από τους ασφαλιστές του πλοίου, δήλωσε ότι συμμετείχε σε «σοβαρές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις» με την SCA και υπάρχει αισιοδοξία για μια θετική επίλυση αυτών των διαπραγματεύσεων στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμα