Νεκρός θεωρείται ο επιβάτης που έπεσε στη θάλασσα από το Emerald Princess

Ακόμη ένα δυσάρεστο περιστατικό με έναν άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα συνέβη στο κρουαζιερόπλοιο “EMERALD PRINCESS” της Princess Cruises στις 11 Αυγούστου.

Ένας 59χρονος άντρας από την Καλιφόρνια έπεσε στη θάλασσα και θεωρείται πλέον νεκρός. Το τραγικό αυτό συμβάν είναι το τρίτο ίδιο περιστατικό μέσα σε 30 ημέρες.

Ο Kenneth Schwalbe εθεάθη για τελευταία φορά στο πλοίο στις 10 Αυγούστου στις 20:30. Παρά τις προσπάθειες των μελών του πληρώματος που ερεύνησαν ενδελεχώς το κρουαζιερόπλοιο, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί αγνοούμενος το επόμενο πρωί.

Μόλις ο πλοίαρχος ενημέρωσε για τον αγνοούμενο, η Αμερικανική Ακτοφυλακή και οι Αρχές της Χαβάης ξεκίνησαν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κατά μήκος της Βόρειας Ακτής. Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης αποκάλυψαν ότι ο Kenneth Schwalbe έπεσε από το “κατάστρωμα 9” του πλοίου την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 4:18 π.μ.

Το Deck 9, γνωστό και ως Dolphin Deck, είναι ένας χώρος αποκλειστικά προσβάσιμος μόνο σε επιβάτες με παρακείμενες σουίτες.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της 16ήμερης κρουαζιέρας στη Χαβάη. Ο Kenneth Schwalbe φέρεται να έπεσε στη θάλασσα ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 8 μίλια από την ακτή του Hilo της Χαβάης. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε.

Διαβάστε ακόμα