Νέο περιστατικό με το πτώμα καπετάνιου το οποίο δεν δέχεται καμία χώρα!

Μια ακόμη συγκλονιστική περίπτωση στην οποία το άψυχο σώμα ενός καπετάνιου παραμένει στο πλοίο και καμία ασιατική χώρα δεν το δέχεται με σκοπό να μεταφερθεί στην χώρα του και στην οικογένεια του.

Ο ρουμάνος πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου Vantage Wave απεβίωσε στις 19 Απριλίου ενώ κατευθυνόταν από την Ινδία στην Κίνα, πιθανότατα από καρδιακή ανακοπή.

Παρά τις εκτεταμένες νομικές, ασφαλιστικές και διπλωματικές προσπάθειες από την Ρουμανία με σκοπό να οργανωθεί η αποβίβαση και ο επαναπατρισμός του νεκρού καπετάνιου σε πολλές χώρες, όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία, δυστυχώς μέχρι στιγμής όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές.

Το πλοίο έφτασε στο αγκυροβόλιο Guishan στο Δέλτα του ποταμού Περλ της Κίνας στις 7 Μαΐου και παραμένει εκεί εν αναμονή οδηγιών για τον ελλιμενισμό του για να εκφορτώσει. Παρά τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις, η δημοτική κυβέρνηση του Γκουάνγκτζου δεν έχει ακόμη εγκρίνει την αποβίβαση του άψυχου σώματος του ναυτικού.

Η οικογένεια του αποθανόντος έχει συμφωνήσει στην αποτέφρωση του σώματος σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, παρά το γεγονός ότι αυτό αντίκειται στις θρησκευτικές παραδόσεις και τις προσωπικές τους επιθυμίες.

Τον τελευταίο μήνα, το πλήρωμα και το πλοίο αντιμετώπισαν σοβαρή έλλειψη προμηθειών φαγητού και νερού, κάτι που πρόσθεσε ακόμα έναν κίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου και τη υγεία του πληρώματος. Παρά την υποβολή αιτήσεων για ανεφοδιασμό τροφίμων και νερού, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα και όλα τα αιτήματα έχουν απορριφθεί.

Η ΜΚΟ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Θάλασσα κάλεσε την Παρασκευή τις τοπικές λιμενικές αρχές στην Κίνα να ενεργήσουν γρήγορα.

Την στιγμή λοιπόν που όλες αυτές οι τραγικές καταστάσεις συμβαίνουν σε καράβια που πλέουν κυρίως στην Ασία, οι ναυλωτές, οι ναυτιλιακές εταιρείες και τα κράτη συνεχίζουν και σφυρίζουν αδιάφορα πίσω από την άνεση και την ασφάλεια του γραφείου τους, παριστάνοντας ότι νοιάζονται για τους ναυτικούς, την στιγμή δε που το 99% όλων αυτών δε γνωρίζει που είναι η πλώρη και που η πρύμνη.

Διαβάστε ακόμα