Πειραιάς
34°C

Nεότερη ενημέρωση για την θαλαμηγό σημαίας Τουρκίας που προσέκρουσε σε ύφαλο στην Πάτμο

Δημοσιεύθηκε στις

22/07/2024

από

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτμου για εισροή υδάτων μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο ενός θαλαμηγού (Θ/Γ) σκάφους σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάτμου, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Τουρκίας), καλά στην υγεία τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το επιβατηγό-δρομολογιακό (Ε/Γ–Δ/Ρ) “ΕΙΡΗΝΗ” Ν. Πάτμου 14 και το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής “ΚΑΤΕΙΡΗΝΗ” Ν.Π. 45, με επιβαίνοντα επαγγελματία δύτη.

Οκτώ (08) από τους επιβαίνοντες του Θ/Γ σκάφους επιβιβάστηκαν στο “ΕΙΡΗΝΗ” και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκάλας Πάτμου. Στη συνέχεια το Θ/Γ σκάφος, με τη συνδρομή του “ΕΙΡΗΝΗ” και τη συνοδεία των σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με ασφάλεια σε μαρίνα της περιοχής Διακόφτι.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους, για προληπτικούς λόγους. Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
34°C