Νορβηγία: μέλη πληρώματος Ρωσικού πλοίου με κορονοϊό, ένας ναυτικός νεκρός

Περισσότερα από τα μισά μέλη του πληρώματος, 34 στο σύνολο,  του ρωσικού αλιευτικού ΟΜΑ που κατέπλευσε στο λιμάνι της νορβηγικής πόλης Μπέργκεν διαγνώσθηκαν με κορονοϊό, ενώ ένας ναυτικός κατέληξε, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

18 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό  και όπως δήλωσε ο ο αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, Εγκιλ Μπόβιμ, «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε απομόνωση και ξεχωριστά από το υπόλοιπο πλήρωμα που βρίσκεται τώρα σε καραντίνα»

Το ρωσικό αλιευτικό θα πρέπει να παραμείνει στο Μπέργκεν έως ότου τα μέλη του πληρώματος που έχουν μολυνθεί αναρρώσουν και να λήξει η περίοδος απομόνωσης τους.

Ο διευθυντής του λιμανιού Τζόνι Μπρεϊβικ, δήλωσε ότι το Σάββατο το βράδυ ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν κρούσματα  μεταξύ του πληρώματος ένας εκ των οποίων είχε πεθάνει. Ωστόσο όπως  ο ίδιος τονίζει  υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να έχουν μεταδώσει τον ιό στο Μπέργκεν αφού τα μέλη του πληρώματος δε βγήκαν καθόλου από το πλοίο.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που διαγνώσθηκαν αρνητικοί  θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο, ενώ υπήρχαν δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω του ότι οι ναυτικοί μιλούν μόνο ρωσικά.

 

Διαβάστε ακόμα