Ο εφιάλτης των μπάρκων και ο γολγοθάς ενός ανθυποπλοιάρχου

Το post αυτό αφορά την φαρμακευτική αγωγή για ΔΕΠΥ (ADHD) (διάσπαση προσοχής & υπερκινητικότητας) και τα πλοία.

Είμαι ανθυποπλοίαρχος, τα μπάρκα για εμένα ήταν εφιάλτης. Με διέγνωσαν πρόσφατα και ενημερώθηκα πως πάσχω από ΔΕΠΥ.

Με την αγωγή πράγματα που μου ήταν ανυπόφορα, πλέον είναι υποφερτά. Ο ψυχίατρος μου που είναι και μέλος της ΑΝΥΕ μου είπε πως δεν υπάρχει θέμα ως προς την νομιμότητα & αγωγή.

Η εταιρία όμως μου έδωσε πόδι όταν τους είπα πως πρέπει να μπαρκάρω με την αγωγή μου η οποία είναι μεθυλφαινιδάτη.

Το βασικό πρόβλημα με αυτά τα φάρμακα είναι πως έχουν “αξία στον δρόμο”. Καθότι είναι ναρκωτικά Γ κατηγορίας. Θέλω η γη να με καταπιεί. Πρώτη φορά στην ζωή μου είδα πως η ζωή δεν είναι μία <θάλασσα> πόνου. Και μπορώ να είμαι λειτουργικός.

Σε κάποιες χώρες υπάρχει σίγουρα πρόβλημα με τις αγωγές αυτές. Και προφανώς πρέπει να έχω στοκ μαζί μου. (Έχω γνωμάτευση γιατρού και θα τη μεταφράσω και σε δικηγορικό γραφέιο).
Θέλω καλοί μου συνάδελφοι να μου πείτε αν:

1. Είναι κάποιος σε παρόμια κατάσταση με αγωγή που να θεωρείται “Ναρκωτικό”, τι έγινε; Πως το διαχειρίζεται;
2. Αν κάποιος είναι ειδικά Πλοίαρχος Α με διακυβέρνηση και να του έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση.
3. Ή έστω αν γνωρίζει για κάποιον συνάδελφο σε αντίστοιχη θέση.
4. Master Locker μπορούν να μπούνε κανονικά μαζί με τα άλλα φάρμακα για καμία πχ Νιγηρία κλπ;

Ενημερωτικά: Η ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει την ικανότητα εστίασης, προσοχής και αυτο-ρύθμισης. Συνήθως εμφανίζεται στην παιδική ηλικία και μπορεί να συνοδεύεται από υπερκινητικότητα. Οι επιπτώσεις της μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή και την εκπαίδευση. Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι συνδέεται με γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

ΥΓ:

Η νευροδιαφορετικότητα (πχ: ΔΕΠΥ, Αυτισμός, OCD, Δυσλεξία, Σύνδρομο Tourette κλπ) αναφέρεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές δομές και λειτουργίες στο νευρικό τους σύστημα, που επηρεάζουν τη συμπεριφορά, τις αντιδράσεις και τις αντιλήψεις τους. Ας πούμε πως είναι οι <εγκεφαλικά αριστερόχειρες> σε έναν κόσμο που η πλειοψηφία είναι <εγκεφαλικά δεξιόχειρες>

Διαβάστε ακόμα