Ο πιο ζεστός Ιούνιος που έχει καταγράφει ποτέ – Στα ύψη οι θερμοκρασίες των θαλασσών

Ο πλανήτης μας μόλις έζησε τον πιο ζεστό Ιούνιο της ιστορίας, και στην ξηρά αλλά και στην θάλασσα, στις οποίες οι θερμοκρασία σημείωσε νέα υψηλά για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες εδάφους και θαλασσών σε όλη τη Γη ήταν 1.05 βαθμούς κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα που ήταν 15,5 Κελσίου, καθιστώντας έτσι αυτόν τον Ιούνιο τον θερμότερο Ιούνιο εδώ και 174 χρόνια, ανέφερε σε δήλωση το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης των ΗΠΑ.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η χρόνια θα είναι μεταξύ των 10 θερμότερων που έχουν καταγραφεί ποτέ, ανέφερε η υπηρεσία.

Τεράστια κύματα καύσωνα έχουν θέσει σε κίνδυνο ζωές και έχουν υπερφορτώσει τα δίκτυα ενέργειας σε όλο τον κόσμο από την αρχή του έτους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν επίσης ξηρασίες που συμβάλουν στις πυρκαγιές, όπως αυτές που έκαψαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια στρέμματα σε όλο τον Καναδά, με τον καπνό να φτάνει μέχρι τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες των θαλασσών, εν τω μεταξύ, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την δημιουργία τυφώνων.

Τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 9 τροπικές καταιγίδες, εκ των οποίων οι τέσσερις εξελίχθηκαν σε τυφώνες.

Εκτός από τις θερμοκρασίες, ο θαλάσσιος πάγος της Ανταρκτικής έφτασε στη χαμηλότερη έκτασή του που έχει καταγραφεί στην ιστορία, παρά τον χειμώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εκεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμα