Έλληνες εφοπλιστές: Oι καλύτεροι πελάτες των ναυπηγείων της Ασίας

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης από το ΙΟΒΕ, για τη συμβολή της ποντοπόρου Ναυτιλίας στην οικονομία.

Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέροντα ήταν τα όσα συζητήθηκαν σχετικά με τον τομέα των ναυπηγήσεων όπου ως γνωστόν οι Έλληνες εφοπλιστές ηγούνται μακράν του ανταγωνισμού.

Γνώστες του αντικειμένου και με αφορμή επισημάνσεις κατά την παρουσίαση της μελέτης για τον ελληνικό ναυπηγικό κλάδο, σημείωναν με νόημα ότι οι Έλληνες ήταν και παραμένουν οι καλύτεροι πελάτες των ναυπηγείων της Άπω Ανατολής και γενικότερα της Ασίας, αναφέροντας μάλιστα στοιχεία για τους ρυθμούς παραγγελιών του πρόσφατου παρελθόντος που όμως τώρα ακλουθούν τα νέα δεδομένα ελέω της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης.

Και βέβαια η συζήτηση ήταν για τις ελληνικές ναυπηγικές μονάδες και τη μελλοντική τους πορεία όπου ειπώθηκαν πολλά και αποστομωτικά σε εμβόλιμες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι θα ήθελε η μάλλον το τι θα προτιμούσε ο εφοπλισμός για τις ελληνικές μονάδες.

Εκείνο το οποίο επιβεβαιώθηκε είναι ότι “διάθεση” υπάρχει, διάθεση η οποία παραμένει εν ισχύ, από τις τοποθετήσεως Π. Τσάκου, στην τελετή πλοίου του που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν στον Πειραιά και εντεύθεν.

theseanation.gr

Διαβάστε ακόμα