Η αρχές της Βραζιλίας ερευνούν ελληνική εταιρεία για την μυστηριώδη θαλάσσια ρύπανση

Σύμφωνα με το www.maritime-executive.com, οι αρχές της Βραζιλίας διερευνούν μια ελληνική εταιρεία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων για την θαλάσσια ρύπανση ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής Βραζιλίας. Το πετρέλαιο, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από πλυσίματα των δεξαμενών, εκτείνεται κατά μήκος των ακτογραμμών σε απόσταση 1500 μιλίων ενώ έγινε πρώτη φορά αντιληπτή στις 27 Αυγούστου. Οι αρχές έχουν μέχρι σήμερα συλλέξει πάνω από 2.000 τόνους αποβλήτων.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξασφάλισαν εντάλματα για να ερευνησουν τα γραφεία διαχείρησης του πλοίου και την σύμβαση για την πρόληψη της ρύπανσης από πετρέλαιο. Η αστυνομία εκτέλεσε τα εντάλματα την Παρασκευή σε γραφεία στο Ρίο ντε Τζανιέρο. Οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια Suezmax της ελληνικής εταιρείας είναι έριξε πετρέλαιο στη θάλασσα στις 28 ή 29 Ιουλίου ενώ βρισκόταν ανοικτά της Βραζιλίας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Βενεζουέλα με προορισμό τη Νότια Αφρική. Το πλοίο μετά τη Νιγηρία κατευθύνθηκε προς τη Σιγκαπούρη.

Η εμπλεκόμενη εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το δεξαμενόπλοιο έφτασε στον τελικό του προορισμό χωρίς προβλήματα και χωρίς ελλείψεις στο φορτίο.

Οι εργαστηριακές δοκιμές που διεξάγονται από την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras και από ανεξάρτητους φορείς έχουν δηλώσει ότι το πετρέλαιο δε προέρχεται από την Βραζιλία. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι το πετρέλαιο προέρχεται από την Βενεζουέλα, η οποία αρνείται οποιαδήποτε σχέση.

Διαβάστε ακόμα: Μυστηριώδης πετρελαιοκηλίδα μολύνει τις παραλίες της Βραζιλίας για μήνες