Οι Γιατροί του Κόσμου και η Hellenic Seaways στο πλευρό των προσφύγων/μεταναστών

Afghan refugees struggle to swim ashore after their dinghy with a broken engine drifted out of control off the Greek island of LesbosΟι Γιατροί του Κόσμου και η Hellenic Seaways ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία προγράμματος περίθαλψης και ανακούφισης των προσφύγων / μεταναστών εν πλω.

Από τις 15 Ιανουαρίου, μία ομάδα της Οργάνωσης Γιατροί Του Κόσμου που αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτή, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς και διερμηνείς επιβαίνει σε καθένα από τα πλοία Νήσος Μύκονος και Νήσος Ρόδος της Hellenic Seaways που καλύπτουν δρομολόγια στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου θα φιλοξενηθούν αρχικά για 3 μήνες στα πλοία, κατά τη διάρκεια των οποίων θα παρέχουν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Σημειώνεται ότι τα ιατρεία – νοσοκομεία των πλοίων έχουν οργανωθεί κατάλληλα, προκειμένου να εξυπηρετούν επαρκώς την υποστήριξη του προγράμματος.

Έτσι, αναμένεται να επιτευχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας ειδικά κατά τη διάρκεια των αντίξοων συνθηκών του χειμώνα.

Στόχος της συνεργασίας Hellenic Seaways και Γιατρών του Κόσμου, είναι όλοι οι συνάνθρωποι μας, να ταξιδεύουν με ασφάλεια, υπό τις καλύτερες συνθήκες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η προσφορά και ο εθελοντισμός μπορούν να αποτελέσουν καίρια και σημαντική παρέμβαση στην κάλυψη των βασικών αναγκών αυτών των ανθρώπων.

Άλλωστε οι κοινές αξίες της κοινωνικής προσφοράς και της αίσθησης του καθήκοντος τόσο για τους Γιατρούς του Κόσμου όσο και για τη Hellenic Seaways, αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης για αυτή την πρωτοβουλία.

Διαβάστε ακόμα