Αποσυναρμολόγηση της ιστορικής γέφυρας: Οι ντόπιοι σχεδιάζουν να πετάξουν κλούβια αυγά στο σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος!

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει πρόσφατα έρθει αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική καθώς η ιστορική γέφυρα του Ρότερνταμ πρόκειται να αποσυναρμολογηθεί εν μέρει για να περάσει το megayacht του. Ο δισεκατομμυριούχος Μπέζος πρόκειται να πληρώσει για αυτή την επιχείρηση.

Ένας ντόπιος κάτοικος ονόματι Pablo Strörmann διοργάνωσε ένα event στο Facebook για να πετάξει αυγά στο σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος. Το event έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου.

Στην περιγραφή του γεγονότος, καλεί τους κατοίκους του Ρότερνταμ να πάρουν ένα κουτί γεμάτο κλούβια αυγά και να τα πετάξουν στο σούπερ γιοτ όταν αυτό πλέει μέσω του Hef στο Ρότερνταμ. Περισσότεροι από 12.800 άνθρωποι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Ο Μπέζος είχε αναθέσει στην Oceanco να κατασκευάσει το γιοτ του, με την κωδική ονομασία Y721. Αυτή τη στιγμή δέχεται τις τελευταίες πινελιές στην Alblasserda, ανεπίσημα την ναυπηγική πρωτεύουσα για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το πλοίο θα είναι 127 μέτρα όταν ολοκληρωθεί. Υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι επίσης το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο. Ωστόσο, για να φτάσει το ιδιωτικό του σκάφος στην ανοικτή θάλασσα θα πρέπει να πλοηγηθεί έξω από τα στενά.

Στη θαλάσσια διαδρομή για να βγει στην ανοικτή θάλασσα θα βρει τη γέφυρα Koningshavenbrug που είναι δημοφιλής ως De Hef. Οι αξιωματούχοι έχουν επικεντρωθεί στα οικονομικά και εργασιακά πλεονεκτήματα του γιγαντιαίου γιοτ.

Ο Marcel Walravens, ο επικεφαλής του έργου της τοπικής αρχής του Ρότερνταμ είπε ότι δεν θα ήταν πρακτικό να τελειώσει η κατασκευή οπουδήποτε αλλού. Η γέφυρα Koningshaven χτίστηκε το 1878 και το 1940 βομβαρδίστηκε από τους Ναζί. Ωστόσο, ξαναχτίστηκε αργότερα.

Διαβάστε ακόμα: Το Ρότερνταμ θα αποσυναρμολογήσει μία ιστορική γέφυρα για να περάσει το σούπερ γιοτ που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος

Διαβάστε ακόμα