Οι ομάδες διάσωσης επιβιβάστηκαν στο MV X-Press Pearl – Συγκλονιστικές εικόνες ολικής καταστροφής

Οι διασώστες επιβιβάστηκαν στο MV X-Press Pearl για να αξιολογήσουν το πλοίο μετά από πυρκαγιά που σχεδόν το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Η τελευταία ενημέρωση την Κυριακή από την Αρχή Λιμένων της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι το κύτος του πλοίου παρέμεινε άθικτο και ότι είχαν μείνει ξινό μικρές εστίες φωτιάς στο πίσω μέρος του.

Μια ομάδα διάσωσης αναμενόταν να επιβιβαστεί στο πλοίο για αξιολόγηση προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα ρυμούλκησης του πλοίου. Το X-Press Pearl προς το παρόν παραμένει αγκυροβολημένο περίπου 9,5 μίλια ανοικτά από την ακτή του Κολόμπο.

Το πλοίο ανέφερε αρχικά την ύπαρξη πυρκαγιάς στις 20 Μαΐου μετά την άφιξή του στο αγκυροβόλιο από διαρροή νιτρικού οξέος από ένα κοντέινερ. Ενώ στην αρχή φάνηκε να υπάρχει κατάσβεση της φωτιάς, τελικά αυτή επεκτάθηκε και το πλήρωμα δε μπόρεσε να την θέσει υπό έλεγχο, αναγκάζοντας να εγκαταλείψει το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομική υπηρεσία της Σρι Λάνκα ερευνά το περιστατικό.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, X-Press Feeders, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι πυροσβέστες δεν διακρίνουν φλόγες στο πλοίο, αν και υπήρχε καπνός από το πίσω μέρος του.

«Τα πυροσβεστικά σκάφη θα συνεχίσουν τις να ρίχνουν νερό για να μ εξασφαλίσουν την ψύξη όλων των σημείων πρόσβασης και του κύτους του πλοίου, με τις μετρήσεις θερμοκρασίας να λαμβάνονται με εξειδικευμένο εξοπλισμό που έχει φτάσει από την Ολλανδία. Υπάρχει συνεχής υποστήριξη από το Ναυτικό της Σρι Λάνκα και την ινδική ακτοφυλακή, οι οποίοι παραμένουν στο σημείο », ανέφερε η τελευταία ενημέρωση την Δευτέρα.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός του πληρώματος πληρώματος συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα σε ειδικά τοπικά ξενοδοχεία, ενώ κάποιοι ναυτικοί του πλοίου βοηθούν σήμερα την τοπική αστυνομία με τις έρευνές τους για τη φωτιά και συνεργάζονται με τους ανακριτές. Θα σεβαστούμε αυτήν τη διαδικασία και δεν θα συζητήσουμε δημόσια τις λειτουργικές λεπτομέρειες έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Το μέλος του πληρώματος που μεταφέρθηκε σε ειδική εγκατάσταση σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά από θετικό τεστ για το Covid-19 παραμένει ασυμπτωματικό και συνεχίζει να αναρρώνει από τον τραυματισμό στα πόδια. Ένα δεύτερο τραυματισμένο μέλος του πληρώματος συνεχίζει να αναρρώνει από τους τραυματισμούς στα πόδια του σε τοπικό νοσοκομείο », ανέφερε η δήλωση.

Το X-Press Pearl, το οποίο παραδόθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες το Φεβρουάριο, είναι τώρα ολοκληρωτικά κατεστραμμένο ενώ έχει δηλωθεί και γενική αβαρία.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα