Οι χώρες της Δυτικής Αφρικής απέτυχαν να καταπολεμήσουν την πειρατεία

Οι χώρες τις δυτικής Αφρικής απέτυχαν στο να συντονίσουν, να οργανώσουν και να πάρουν μέτρα κατά της πειρατείας που μαστίζει την περιοχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τόγκο Γκασίνμπε αυτός είναι ο κύριος λόγος των επιθέσεων των πειρατών.

Οι πειρατές πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις νωρίτερα αυτό τον μήνα ανοικτά των ακτών του Τόγκο και του γειτονικό Μπενίν, οι οποίες ήταν οι τελευταίες επιθέσεις σε μία σειρά επιθέσεων που έχουν γίνει στην πιο επικίνδυνη περιοχή στον κόσμο, τον κόλπο της Γουινέας, που εκτείνεται από την Σενεγάλη μέχρι την Αγκόλα.

Παρόλο που το 2013 15 κράτη και οι δυτικοί εταίροι υπέγραψαν σύμφωνο με σκοπό την συνεργασία για την καταπολέμηση της πειρατείας, στην περιοχή πραγματοποιείται το 40% των επιβεβαιωμένων επιθέσεων παγκοσμίως.

Οι δυνάμεις του Τόγκο καταδιώκουν τους πειρατές στα δικά τους χωρικά ύδατα. Με ακτογραμμή μόλις τα 31 μίλια, χρειάζεται να παραδίδουν την σκυτάλη στο γειτονικό κράτος με σκοπό αυτό να συνεχίσει την καταδίωξη των πειρατών, είπε στη τηλεόραση του Bloomberg ο Τογκολέζος πρόεδρος.

«Μεμονωμένα οι χώρες κάνουν ό, τι χρειάζεται να γίνει», δήλωσε ο Γκασίνμπε. «Είμαστε λίγο αδύναμοι στο να συνεργαστούμε. Πρέπει να συνεργαστούμε και να λάβουμε ορισμένα μέτρα. »

Ο Κόλπος της Γουινέας αντιπροσωπεύει σχεδόν το 82% των απαγωγών πληρωμάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο. Τα υψηλότερα ασφάλιστρα και τα έξοδα με σκοπό την ασφάλεια οδήγησαν σε υψηλά επίπεδα το κόστος της ναυτιλίας στην περιοχή.

Το Τόγκο, μια οικονομία αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τη γεωργία και την εξόρυξη πετρελαίου, εφαρμόζει κανονιστικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους και την προώθηση των επενδύσεων.