Ο Οίκος Ναύτου ισοπεδωμένος και το ΝΑΤ χωρίς έσοδα

oikos_nautou_nat

Ως ένα λιθαράκι στον ογκόλιθο των επιβαρύνσεων που έχουν πέσει στις πλάτες των συνταξιούχων του ΝΑΤ, χαρακτήρισε την πρόσφατη εξέλιξη με τη μείωση από την BlueStarFerriesτου ποσοστού έκπτωσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τους, από το 50% στο 30%, ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, Μιχάλης Ατσίπαπας.

Όπως δήλωσε στην «Α» τα ζητήματα που προτάσσουν και πρόσφατα μάλιστα έθεσαν στους δύο Χιώτες Βουλευτές, Κ. Μουσουρούλη και Κ. Τριαντάφυλλο, ζητώντας την παρέμβασή τους, είναι εκείνα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης και της συνεχής μείωσης των εσόδων του ΝΑΤ, τα οποία θα συρρικνωθούν περεταίρω αν ψηφιστεί το ν/σ του υπουργείου Ναυτιλίας για τα «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις».

«Αυτή τη στιγμή περιμένουμε 4 με 5 μήνες για να μας επιστραφούν χρήματα που έχουμε πληρώσει για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Φέτος η χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ θα μειωθεί κατά 300 εκ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η αναμονή για εμάς θα φτάσει στους 10 μήνες», τόνισε ο κ. Ατσίπαπας.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ο Οίκος Ναύτου έχει ισοπεδωθεί, κινδυνεύει να μείνει σε λίγους μήνες με έναν παθολόγο, ενώ οι ασφαλισμένοι παραδέρνουν ανάμεσα στα κτήρια του Οίκο Ναύτου, του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ για να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες, πληρώνοντας σε πολλές των περιπτώσεων από την τσέπη τους και περιμένοντας να λάβουν – άγνωστο πότε- το ποσοστό που τους αναλογεί. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησαν από τους βουλευτές τη μεσολάβησή τους προκειμένου να μειωθεί το χρονικό διάστημα αναμονής.

Ο κ. Ατσίπαπας καταλήγοντας σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός της στήριξης της Ένωσης από τα Σωματεία συνταξιούχων ΝΑΤ και υπογράμμισε ότι υπάρχει πλάνο των επόμενων ενεργειών τους, που θα καθοριστούν από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν από το διάλογο που προηγήθηκε με τους δύο βουλευτές.

alithia.gr

Διαβάστε ακόμα