Όλα τα ρεκόρ έσπασε αγωνιστικό σκάφος μονής γάστρας που διένυσε την μεγαλύτερη απόσταση της ιστορίας σε 24 ώρες

Η ομάδα Malizia σημείωσε νέο ρεκόρ στην απόσταση των 641,13 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα 26,7 κόμβων!

Νέα παγκόσμια ρεκόρ για τις αποστάσεις που διανύει ένα σκάφος μονής γάστρας σημειώθηκαν από τα αγωνιστικά σκάφη κατά τη διάρκεια του ετήσιου αγώνα The Ocean Race, στον οποίο συμμετέχουν μερικά από τα καλύτερα σκάφη και πληρώματα του κόσμου.

Δύο ρεκόρ έσπασαν μέσα σε 24 ώρες στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, καθώς τα αγωνιστικά σκάφη βρίσκονται στο πέμπτο σκέλος του ταξιδιού τους έχοντας αναχωρήσει από το Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ κατευθυνόμενα στο Άαρχους της Δανίας.

Με μέση ταχύτητα 26,71 κόμβων σε 24 ώρες στο 5ο σκέλος του The Ocean Race, η Team Malizia του Boris Herrmann σημείωσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για μονής γάστρας σκάφος διανύοντας 641,13 ναυτικά μίλια σε 24 ώρες. Το ρεκόρ της ομάδας Malizia ήρθε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τους Ελβετούς ανταγωνιστές της. Η ομάδα Holcim-PRB μια μέρα νωρίτερα κατέκτησε το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως το maxi-monohull Comanche των 100 ποδιών με απόσταση 640,9 nm.

Ο Γερμανός skipper Boris Herrmann είπε ότι δεν ένιωθαν ότι πιέζονταν κατά τη διάρκεια όλης της μέρας του αγώνα, αλλά τις τρεις τελευταίες ώρες άρχισε να δημιουργείται ενθουσιασμός ότι μπορεί να σπάσουνε το ρεκόρ.

Σπάζοντας αυτό το νέο ρεκόρ, η ομάδα λέει ότι ήταν ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του skipper Herrmann με τον Γάλλο σχεδιαστή VPLP για τη δημιουργία μιας νέας κατασκευής IMOCA (International Monohull Open Class Association, που διαχειρίζεται την κατηγορία των σκαφών 60 ποδιών (18,28 μέτρων).

Αφού κέρδισαν το μακρύ σκέλος Southern Ocean, κέρδισαν το The Roaring Forties Trophy (γρηγορότερο ταξίδι από το Cape of Good Hope στο Cape Horn) και τώρα έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης 24 ωρών, είπαν ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σχεδιαστής και ο Boris πήρες μερικές τολμηρές αλλά σοφές αποφάσεις για την ανάπτυξη του νέου τους σκάφους.

Διαβάστε ακόμα