Βίντεο: Ολοκληρώθηκε το κόψιμο σε κομμάτια του τμήματος 3 του πλοίου Golden Ray

Μετά από πιθανώς μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις κοψίματος πλοίου, η οποία αντιμετώπισε μεγάλες καθυστερήσεις και μια πυρκαγιά, η ομάδα που έχει αναλάβει την ανάσυρση και απομάκρυνση του ναυαγίου ολοκλήρωσε τη διαδικασία κοπής με σκοπό να χωρίσει το τμήμα 3 του πλοίο Golden Ray.

Όπως και με τα τέσσερα προηγούμενα τμήματα που αφαιρέθηκαν, η ομάδα τώρα κάνει την προετοιμασία για να ανυψώσει και να φορτώσει το τμήμα στην φορτηγίδα για να μεταφερθεί τελικά σε μονάδα ανακύκλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της περικοπής τα συνεργεία έχουν ακόμη δύο περικοπές και τρία ακόμη τμήματα πριν από την απομάκρυνση του ναυαγίου. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη των εργασιών κοπής στο ναυάγιο, η ομάδα ολοκλήρωσε τις προσπάθειες για το διαχωρισμό του τμήματος τρία.

Είχαν προβλέψει ότι οι περικοπές στο κεντρικό τμήμα θα ήταν πιο δύσκολες, αλλά αυτό επιβραδύνθηκε από κομμάτια από σκληρυμένο χάλυβα που αποτελούσαν μέρος του καταστρώματος και που εμπόδιζε την αλυσίδα κοπής.

Η κοπή για αυτό το τμήμα ξεκίνησε πριν από οκτώ εβδομάδες και καθυστέρησε λόγω της απαραίτητης συντήρησης που έπρεπε να γίνει και της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο πλοίο μετά από κάποιες εργασίες συγκόλλησης.Οι εργασίες κοπής συνεχίστηκαν μετά από 13 ημέρες, ενώ οι ομάδες συνέχισαν επίσης να κάνουν επισκευές που λόγω των ζημιών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν:

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα