Όχι στην αποδρομολόγηση του «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ»

eptanhsos_oxi_stin_apodromologhsh

Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ιθάκης έστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη με κοινοποίηση στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ με την οποία ζητούν να απορρίψει το Σ.Α.Σ. και ο ίδιος το αίτημα της Εταιρείας Στρίντζης για αποδρομολόγηση (πριν ακόμη ξεκινήσει) του πλοίου ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ.

Δείτε την επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ, Όπως γνωρίζετε η Εταιρεία Στρίντζης αιτήθηκε προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και πήρε την γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Πάτρα από 1/11/13 με δίμηνη ακινησία έως το τέλος του 2013.Η Ιθάκη λοιπόν και όλοι οι συμπατριώτες μας, κάνοντας υπομονή, ανέμεναν από την Εταιρεία Στρίντζης μετά από 2 μήνες, που με αυτή την παράλογη απόφασή σας δεχτήκατε να μείνουμε αποκομμένοι από τη βασική προσέγγιση με την Πάτρα, (πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια), να τηρήσει τη δέσμευσή της, να εκτιμήσει και να σεβαστεί την ελαστικότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Γνωρίζετε και γνωρίζατε πριν από 2 μήνες περίπου ότι εγκρίνοντας το συγκεκριμένο αίτημα θα είχε αποτέλεσμα να δεχτεί ένα τεράστιο πλήγμα η οικονομική ζωή των νησιών μας, αλλά ταυτόχρονα θα επέφερε και μια μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας που αναγκάστηκαν να ταξιδεύουν μέσω Κυλλήνης με 3 μόνο δρομολόγια την εβδομάδα σε απίθανες ώρες και απαράδεκτα δρομολόγια, επιπροσθέτως χωρίς κάλυψη των Κ.Τ.Ε.Λ., καταργώντας ουσιαστικά και τυπικά την βασική και μόνιμη σύνδεσή μας με το λιμάνι της Πάτρας.

Γνωρίζαμε τα πιθανολογούμενα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει όλες τις τελευταίες ημέρες με πρόσχημα διάφορες δικαιολογίες για αθέτηση των συμφωνηθέντων καθώς και για μη τήρηση των αποφασισθέντων.

Ζητάμε αυτή την ύστατη και κρίσιμη ώρα να μην επιτρέψετε να γίνει πράξη αυτή η καταστροφική εξέλιξη για το νησί μας, να απορρίψετε το Σ.Α.Σ. και εσείς το αίτημα της Εταιρείας Στρίντζης για αποδρομολόγηση (πριν ακόμη ξεκινήσει) του πλοίου ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και της αποχώρησής της από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή και να υποχρεώσετε για την τήρηση των ανειλημμένων υποχρεώσεών της.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αυτονόητο αίτημά μας για ασφαλή, αξιόπιστη, καθημερινή και άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΦΛΑΜΠΑ
ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα