“Παγώνει” την έκδοση ομολόγου η DryShips του Γ. Οικονόμου

DryShips_oikonomou

Η DryShips ανέβαλλε την έκδοση ενός ομολόγου 700 εκατ. δολαρίων που ήλπιζε ότι θα θεραπεύσει τον “μετατρέψιμο πονοκέφαλο” της, ενώ αυξάνονται οι ψίθυροι στους χρηματιστηριακούς κύκλους ότι περνάει δύσκολες στιγμές όσον αφορά την οικονομική της ρευστότητα.

Ο ιδιοκτήτης της ελληνικής εταιρείας, Γιώργος Οικονόμου επιβεβαίωσε σε μια δήλωση του την απόσυρση της προσφοράς, λέγοντας ότι η συνέχιση της πώλησης δεν αποτελούσε άμεση προτεραιότητα της εταιρείας.

“Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το πλάνο μας για την εκ νέου χρηματοδότηση των 700 εκατ. δολαρίων, 5% μετατρέψιμων ομολόγων που λήγουν την 1η Δεκεμβρίου, ενώ υπογράφθηκε νωρίτερα σήμερα μια δεσμευτική επιστολή από την ABN για τη διευκόλυνση-γέφυρα ύψους ως και 350 εκατ. δολαρίων, για την οποία απομένει μόνο τώρα η τελική τεκμηρίωση”, ανέφερε στη δήλωση του.

“Αυτό, σε συνδυασμό με μετρητά στο χέρι και την προηγουμένως ανακοινωμένη αναχρηματοδότηση της Nordea που θα οδηγήσει σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια καθαρών εσόδων, περιορίζει κατά πολύ το πραγματικό χρηματοδοτικό μας κενό και μας παρέχει μια σαφή πορεία προς τα εμπρός, που μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι θα είμαστε σε θέση να αναχρηματοδοτήσουμε τα μετατρέψιμα ομόλογα μας εν εν ευθέτω χρόνω”.

Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, ο στόχος των 700 εκατ. δολαρίων αντιπροσώπευε έναν αναβαθμισμένο στόχο που θα επέτρεπε στον ιδιοκτήτη την αναχρηματοδότηση των εκκρεμών ομολόγων, χωρίς να χρειαστεί ένα δάνειο-γέφυρα.

Η Sterne Agee & Leach εμφανίζεται ως η μοναδική διαχειρίστρια των βιβλίων της προσφοράς της DryShips.Στους συν-διαχειριστές περιλαμβάνονται οι DNB Markets και Cowen & Co.

Διαβάστε ακόμα