Πανηγυρική επανέναρξη των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Σκιαδενή”

panagia_skedani_Πανηγυρική επανέναρξη των δρομολογίων του, μετά την καθιερωμένη ετήσια επιθεώρησή του, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο της Dodekanisos Seaways «Παναγία Σκιαδενή».

Στο πλοίο είχε μεταφερθεί από νωρίς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σκιαδενής όπου και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Κατάμεστο, από 700 περίπου επιβάτες – προσκυνητές, το πλοίο με τη θαυματουργή εικόνα έφτασε στις 11.30 το πρωί στο γραφικό λιμάνι της Ιεράς Μονής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης κ.κ. Χρυσόστομο υπό τους πανηγυρικούς και χαρμόσυνους ήχους του ιστορικού καμπαναριού της Μονής.

Στη συνέχεια επί του πλοίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη, συμπαραστατούντος του Ηγουμένου της Μονής κ. Ιερόθεου, παρόντος του πλοιοκτήτη κ. Γιώργου Σπανού, των μελών του πληρώματος και πλήθους πιστών, που πραγματοποίησαν παράλληλο προσκύνημα στον προστάτη της Σύμης Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Ακολούθως, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Γυαλού Σύμης, όπου οι κάτοικοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Να σημειωθεί ότι η εικόνα της Παναγίας Σκιαδενής εκτέθηκε σε προσκύνημα και στα δύο ταχύπλοα καταμαράν της εταιρείας Dodekanisos Express και Dodekanisos Pride.

Ο πρόεδρος της Dodekanisos Seaways, η διοίκηση, τα πληρώματα και οι εργαζόμενοι απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης κ.κ. Χρυσόστομο, με τις ευχές των οποίων ξεκίνησαν τα ταξίδια τους τα πλοία της εταιρείας για τη νέα περίοδο.

Διαβάστε ακόμα