Παραδόθηκε στην Royal Caribbean το Harmony, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως

harmony_teleti

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Harmony of the Seas, εντάχθηκε και επίσημα στον στόλο της Royal Caribbean σε μια τελετή παράδοσης και αλλαγής σημαίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Saint Nazaire της Γαλλίας.

Το πλοίο είναι το πρώτο μιας νέας γενιάς πλοίων που οι αρχιτεκτονικές καινοτομίες της κατηγορίας Oasis συνδυάζονται με τις τεχνολογίες της κατηγορίας Quantum.

Το Harmony είναι μεγαλύτερο από τα άλλα δύο πλοία της Royal Caribbean από την κατηγορία Oasis, το Oasis και Allure of the Seas, κάτι που το κάνει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως.
harmony_teleti2

Κοστίζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια, το Harmony of the Seas θα είναι το 25ο πλοίο στο στόλο της Royal Caribbean.

Το κρουαζιερόπλοιο, που υψώνεται 16 καταστρώματα πάνω από τον ωκεανό, έχει ρεκόρ χωρητικότητας 5.479 επιβατών. Με ολική χωρητικότητα 226.000 τόνων και μήκος 1.187 πόδια, το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 23 κόμβων.

“Το Harmony of the Seas είναι το προϊόν του γεμάτου ζήλου πνεύματος μας συνεχούς βελτίωσης, όπου έχουμε συνδυάσει τον επαναστατικό σχεδιασμό του πλοίου με τα τεχνολογικά άλματα που χαρακτηρίζουν το εμπορικό σήμα της Royal Caribbean”, δήλωσε ο Richard D. Fain, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises.

“Ευχαριστούμε την STX France για τη συνεχή συνεργασία τους στη ναυπήγηση πλοίων μας, τα οποία συνεχίζουν να εισάγουν απροσδόκητες καινοτομίες στον κλάδο”.

Μετά από 32 μήνες κατασκευής στο ναυπηγείο της STX France, το πλοίο πέρασε θαλάσσιες δοκιμές που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2016.

Ξεκινώντας τον Ιούνιο, το Harmony of the Seas θα πλεύσει την Δυτική Μεσόγειο από τη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας του σεζόν πριν καταλήξει στο λιμάνι βάσης του (homeport) στο Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα το Νοέμβριο του 2016 από όπου θα διασχίσει την Καραϊβική.

Το STX France εξακολουθεί να εργάζεται για την κατασκευή του αδελφού πλοίου του Harmony of the Seas, ένα χωρίς όνομα μέχρι στιγμής πλοίο κατηγορίας Oasis, το οποίο θα ενταχθεί το στόλο της Royal Caribbean τον Μάρτιο του 2018.

harmony_teleti3
Όλες οι ειδήσεις για το Harmony of the Seas εδώ

Διαβάστε ακόμα