«Παρατράγουδα» στην άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Κεφαλονιά

holland_america_

Με …παρατράγουδα έφτασε στη Κεφαλονιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος. Το e-kefalonia.net ήταν από νωρίς το πρωί στην προβλήτα την ώρα που έμπαινε στον χώρο του μπαστουνιού – γύρω στις εφτά παρά. Έτσι, άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτοι τουρίστες από τους συνολικά 2000 που είναι στο πλοίο.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε σύγχυση για το ποιος μπορεί από την υποδοχή καλωσορίσματος της τουριστικής επιτροπής να ανέβει στο πλοίο. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το συνεργαζόμενο πρακτορείο αναφέροντας ότι:

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, επιθυμώ να αναφέρω ένα γεγονός που συνέβηκε σήμερα το πρωί κατά την άφιξη του Zuiderdam στο λιμάνι Αργοστολίου.
Προ διημέρου μας ενημέρωσε ο κύριος Κορκός ότι η αντιπροσωπεία επισήμων επιθυμούν να επισκεφτούν το κρουαζιερόπλοιο ως πρώτη άφιξη του έτους, για τα «γνωστά» καλωσορίσματα.

Όπως ενημερώσαμε τον κύριο Κορκό, για να γίνει δεκτή η αίτησή τους, χρειαζόμουν ΑΜΕΣΑ τα ονόματα των επισήμων επισκεπτών καθώς και τους αριθμούς ταυτοτήτων τους, ειδάλλως δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στο πλοίο, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό.

Η τουριστική επιτροπή, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, οι «υπεύθυνοι τουρισμού» θεώρησαν ότι είναι αρχή του τόπου και μπορούν να εισβάλλουν στο κρουαζιερόπλοιο, παρακάμπτοντας τον πράκτορα και τις γνωστές διαδικασίες.

Τη συγκεκριμένη λίστα που έπρεπε να στείλουν σε εμάς, την έστειλαν στο Λιμεναρχείο το οποίο όμως δεν έχει καμιά αρμοδιότητα επί του θέματος, με απώτερο σκοπό να μας αγνοήσουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγιναν δεκτοί στο πλοίο και ενώ οι «υπεύθυνοι» δεν είχαν πράξει σωστά, μας επιτεθήκαν φραστικά και μας κατηγόρησαν για ανοργάνωση.

Ελπίζω να οργανωθούν καλύτερα στο μέλλον για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών και παρεξηγήσεων στο άμεσο μέλλον.

e-kefalonia.net

Διαβάστε ακόμα