Πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον πλοίου LNG στο Bonny της Νιγηρίας

Πειρατές που επέβαιναν σε ταχύπλοο πυροβόλησαν σε πλοίο LNG την περασμένη εβδομάδα ανοικτά των ακτών του Bonny στη Νιγηρία, επιβεβαίωσε το IMB Piracy Reporting Center.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Bonny.

Η έκθεση του Κέντρου Αναφοράς Πειρατείας ανέφερε ότι το LNG κυνηγήθηκε και πυροβολήθηκε από εννέα πειρατές που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος. Ο συναγερμός έκτακτης ανάγκης του πλοίου ενεργοποιήθηκε και όλο το πλήρωμα συγκεντρώθηκε στον σταθμό συγκέντρωσης ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα SSAS.

Οι πειρατές προσέγγισαν το πλοίο αρκετές φορές, αλλά δεν κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν ή να επιβιβαστούν σε αυτό και εγκατέλειψαν τις προσπάθειες λόγω της αύξησης της ταχύτητας και των ελιγμών του πλοίου, δήλωσε το IMB Piracy Reporting Center. Τόσο το πλοίο όσο και το πλήρωμα είναι ασφαλείς.

Η ταυτότητα του πλοίου LNG δεν αποκαλύφθηκε στην έκθεση.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κέντρο Πληροφόρησης για την Πειρατεία ανέφερε ότι μέχρι το 2018 ο αριθμός των πειρατείας στον Κόλπο της Γουινέας είναι χαμηλός, αλλά η απειλή της πειρατείας στην περιοχή εξακολουθεί να υφίσταται. Η έκθεση του IMB σημείωσε ότι 37 από τις 39 απαγωγές μελών του πληρώματος για λύτρα που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 σημειώθηκαν στον Κόλπο της Γουινέας σε επτά ξεχωριστά περιστατικά.

Διαβάστε ακόμα