Πειρατές απήγαγαν 10 ναυτικούς στο Δέλτα του Νίγηρα

Δέκα μέλη του πληρώματος ενός πλοίου μεταφοράς φορτίου χύδην αναφέρθηκαν ότι αγνοούνται μετά από πειρατική επίθεση που έλαβε χώρα περίπου 32 ναυτικά μίλια νότια του Brass της Νιγηρίας.

Το αγνώστων στοιχείων φορτηγό πλοίο επιβιβάστηκε από έξι πειρατές από ένα μικρό ταχύπλοο, στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το IMB Piracy Reporting Center.

Οι ναυτικοί πιστεύεται ότι έχουν απαχθεί για λύτρα. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ταξίδεψαν με το πλοίο σε ασφαλές λιμάνι, ενώ μια έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Η Πειρατική Ομάδα Δράσης (PAG) που κατακλύζει τα νερά στ’ ανοιχτά του Δέλτα του Νίγηρα ενδεχομένως να έχει απαγάγει μέχρι και 10 ναυτικούς από πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου νότια του Brass”, αναφέρει η ανακοίνωση της Dryad Maritime.

Η επίθεση έγινε την ίδια μέρα που μια ομάδα τεσσάρων έως πέντε ατόμων πάνω σε μια ξύλινη βάρκα πλησίασε και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου που έπλεε περίπου 19 ναυτικά μίλια νότια του Brass στη Νιγηρία.

Η επιβίβαση ακυρώθηκε καθώς ο πλοίαρχος αύξησε την ταχύτητά του και έλαβε αντιπειρατικά μέτρα, σύμφωνα πάντα με το ΙMB Piracy Reporting Center.

Ο αριθμός των αναφερόμενων επιθέσεων στα νερά του Δέλτα του Νίγηρα εξακολουθεί να αυξάνεται, με πάνω από 15 επιθέσεις να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρά τις προσπάθειες καταστολής της πειρατείας εκ μέρους του Νιγηριανού Ναυτικού, μόνο φέτος και χωρίς να υπολογίζονται τα τελευταία θύματα, 56 ναυτικοί έχουν απαχθεί από το Δέλτα του Νίγηρα, σύμφωνα με την Dryad Maritime.

Διαβάστε επίσης: Πειρατές καταγράφονται εν δράσει σε πρόσφατο video

Διαβάστε ακόμα